11 Nisan 2017 09:40

Kadınlardan Figen Yüksekdağ’ın duruşmasına çağrı

Ankara Kadın Platformu, milletvekilliği düşürülen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın duruşmasına çağrı yaptı.

Paylaş

Ankara Kadın Platformu, milletvekilli düşürülen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın Perşembe günü Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmasına çağrı yaptı.

İHD Ankara Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında platform adına konuşan Tülay Devrim Kılınç, milyonların oyuyla seçilmiş Yüksekdağ'ın tutuklanmakla kalmayıp hem vekilliğinin hem de eş genel başkanlığının düşürülmesini eleştirdi. “Biz, bunu kadınların topluma ve siyasete katılımına, Yüksekdağ şahsında eşit temsiliyete yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Kadın eş başkanların tutuklanması, vekilliğin düşürülmesi kadın örgütlerinin kapatılmasıyla başlayan sürecin son adımıdır” diyen Kılınç, bu kararı kabul edilemez bulduklarını söyledi. Kılınç, “Biz kadınlar büyük emeklerle, mücadelelerle kazandığımız vekillikleri, eş başkanlıkları gasbetmenize, sesimizi kısmaya çalışmanıza izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Demokrasi ve kadın mücadelesinin yüzyıllık kazanımlarını gasbetmeyi hedefleyen tekçi ve tek adam rejimine geçişi hedefleyen planlar yapıldığını belirten Kılınç, sosyal siyasal alandan kadınları tasfiye tasfiye edilmek istendiğini dile getirdi.

Yüksekdağ’ın hakkında açılan onlarca davadan birinin de 13 Nisan 2017 Perşembe günü Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüleceğini belirten Kılınç, “Uluslararası heyetlerin de izleyeceği bu duruşmaya, kadın temsilcilerinin, kadın dinamiklerinin katılması tarihsel kazanımlarımızı sahiplenme ve geleceği cinsiyet eşitliği temelinde kazanmamız açısından oldukça önemlidir. Bütün kadınları bu saldırı karşısında ses çıkarmaya çağırıyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Cumhuriyet iddianamesi cehalet ve bilgisizlik örneği’

SONRAKİ HABER

Barış isteyen Eğitim Sen'lilere ilk duruşmada beraat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa