25 Haziran 2012 11:00

Rize’de köylülerin baz tepkisi

Rize’nin Pazar ilçesi Suçatı köyü Sırt Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, 2 ilçeye hizmet verecek olan mobil baz istasyonunun kendilerinden izinsiz mahallelerine yerleştirilmesine tepki gösterdi. Kadın-erkek, genç-yaşlı yaklaşık 50 kişi ellerinde balta ve sopalarla saldırdıkları baz istasyonuna zarar vererek devre dışı bır

Rize’de köylülerin baz tepkisi
Paylaş
Gençağa Karafazlı / H.Fehmi Demir

Bir GSM şirketi önceki hafta Pazar ve Hemşin ilçeleri ile civar köylerin iletişimini sağlayabilmesine destek amacıyla 40 haneli yaklaşık 200 nüfuslu Pazar ilçesi Sırt Mahallesi’ne mobil baz istasyonu yerleştirdi. Baz istasyonunun mahallelerinden kaldırılmasını isteyen vatandaşlar bu taleplerinden bir sonuç alamadı. Bunun üzerine mahallede toplanan kadın-erkek, genç yaşlı yaklaşık 50 kişi ellerinde balta ve sopalarla baz istasyonunun kurulu olduğu tepeye çıktı. Elektrik bağlantısını kesen vatandaşlar baz istasyonuna  balta ve sopalarla saldırdı. Saldırı sonrası baz istasyonunun kablo bağlantıları ile  elektronik ve mekanik aksamlarında hasar oluştu. Baz istasyonu devre dışı kaldı.

BİZ YAŞAMAK İSTİYORUZ, KANSER OLMAK İSTEMİYORUZ

Kemal Taşkıran, adlı vatandaş mahalle halkı olarak baz istasyonunun kurulacağından haberleri olmadığını belirterek “Mal  sahibi ile görüşerek bunu kurmuşlar. Biz mahalle olarak bunu istemiyoruz. Biz yaşamak istiyoruz, kanser olmak istemiyoruz. Bunu buradan kaldırsınlar.” dedi.  Saniye Okumuş, ise “Bu baz istasyonunu mahallemde istemiyoruz. Ben burada sebze, mısır ekmişim zehir yiyecek halim yok. Bu radyasyon yayan cihazı burada istemiyorum. Benim arazimin yanı başında bunu kurmuşlar. Bu buradan kalkacak. Kaldırmazlarsa bunu tekerlerini söküp ben kaldıracağım.” dedi. Diğer mahalle halkı da  bu tepkilerinin gözdağı olduğunu baz istasyonunun kaldırılmaması halinde daha büyük tepki göstereceklerini söyledi. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçi ve işçi hakları

SONRAKİ HABER

Mursi, hükümet çalışmasına başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa