Mitinglerde Avrasya Tüneli kapatıldı zararı Hazine ödeyecek 

CHP’li Barış Yarkadaş AKP ve MHP mitinglerde kapatılan Avrasya Tüneli'nin iki milyon iki yüz bin TL zararını Hazine’nin ödeyeceğini söyledi.

11 Nisan 2017 03:49
Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP ve MHP'nin Evet kampanyası devletteki kara deliği büyütüyor. Devletin parası bol keseden harcanıyor" dedi. 

Referandum çalışmalarına İstanbul'un Beykoz İlçesi'nde devam eden Barış Yarkadaş, CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan ile esnafları ziyaret ederek HAYIR oyu istedi.

‘DEVLETİN DEĞİL MİLLETİN BALIĞI’

Daha sonra ise İncirköy Mahallesi'nde kurulan tezgahta pişirilen balıkları halka ikram eden CHP'li Barış Yarkadaş "Bu balıkların parası imece usulü toplandı. Devletin kesesinden tek kuruş çıkmadı. Sonuna kadar helaldir" dedi. 

'İÇİNDE YETİM HAKKI YOK'

Dört saatte tam dört bin balık - ekmek dağıttıklarını belirten Yarkadaş, "Helal parayla alınan balığın da soğanın da tadı bir başka oluyor. İçinde yetim hakkı olmadığını bilen mahalle halkı, çoluk çocuğuyla HAYIR BALIĞI yiyor ve mutlu oluyor" dedi.

İKİ GÜNLÜK ZARAR İKİ MİLYON TL

AKP ve MHP'nin kampanya masraflarının tamamının devletin kesesine zarar verdiğini belirten Yarkadaş, "Bunun son örneği Avrasya Tüneli'nin kapatılmasıdır. Devlet iki günde iki milyon iki yüz bin TL zarar etti" dedi. 

SOMUT ZARAR

Avrasya Tüneli'nin AKP ve MHP mitingleri yüzünden trafiğe kapatıldığını belirten Yarkadaş şöyle konuştu:

"Bir yanda Hayır diyen ve balığın parasını imece usülü toplayanlar, diğer yanda ise devletin parasını babasının kesesi gibi bol kepçe dağıtanlar var. Bakın; iki gün peş peşe kapatılan tünel, devlete iki milyon iki yüz bin liraya mal oldu. Devlet bu paradan mahrum edildi.   Firmaya günde 68.500 araç geçişi garantisi verildiği için şimdi 137 bin aracın geçiş ücreti hazineden ödenecek. Bunu yapmaya ve milletin vergisini har vurup harman savurmaya ne hakkınız var?"

‘DENİZDE DAMLA...’

Verdiği rakamların, AKP ile MHP'nin yaptığı harcamaların milyonda biri bile olmadığını belirten Yarkadaş, "Devlet milletle inatlaşıyor ve millete zorla Evet dedirtmeye çalışıyor" diye konuştu.

Sandıktan Evet çıkması için devletin kurumlarının adeta seferber edildiğini belirten Yarkadaş, "Valiler, kaymakamlar ve müdürler halkı evet vermesi için tehdit ediyor" dedi. 

Kamu çalışanlarının zorla evet mitinglerine götürüldüğünü belirten Yarkadaş "Memurlar KHK ile işten atılmamak için sesini çıkaramıyor. Bir insanı benimsemediği bir görüşün mitingine götürmek işkenceden farksızdır" dedi.

'TAM BİR REZALET'

Yarkadaş, AKP'nin cumartesi günü yaptığı Yenikapı Mitingi için kamu kaynaklarının seferber edildiğini de bir video ile belgeledi. Videoda Üsküdar Belediyesi'nin araçları konvoyda AKP'lilere eşlik ediyor. Resmî kıyafetli zabıtalar ise AKP'lilerle yürürken EVET yazılı pankart taşıyor.

Yarkadaş bu tabloya da tepki gösterdi ve "işte parti devleti tam da budur. Türkiye AKP eliyle bir rezalete sürükleniyor" dedi. (HABER MERKEZİ)
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yellen:Kademeli faiz artışları muhtemelen izleyeceğimiz yol 

SONRAKİ HABER

Akşener: AK Parti'den başbakan yardımcılığı teklifi aldım 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...