10 Nisan 2017 16:17

Kamu emekçileri: Mücadelemiz sürecek

KHK ile ihraç edilen KESK üyesi kamu emekçileri, bir kez daha Altıyol’da buluşarak oturma eylemi yaptı.

Paylaş

İstanbul Kadıköy’de ihraçlara karşı oturma eylemi başlatan KESK üyeleri bir kez daha Altıyol’da buluştu. Emekçiler oturma eylemlerine bu hafta saat 15.00'te başladılar. “Haksız hukuksuz ihraçlara hayır! İşimizi geri alacağız” pankartı açan direnişçi kamu emekçileri, ihraç edildikten sonra intihar eden kamu emekçileri ve akademisyenlerin resimlerini da açtılar. Kamu emekçileri, “İşimize geri döneceğiz!”, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız!”, “Direne direne kazanacağız!” sloganlarının atıldığı eylemde Cumartesi günü Bakırköy'deki polis saldırısına değinerek, “Bugün de Kadıköy ve Bakırköy'de direnmeye devam ediyoruz. Asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. İşimize geri dönene kadar mücadele edeceğiz” dediler. İhraç edilen emekçilerin tamamı işlerine geri dönene kadar direnişe devam edileceği belirtildi.

Açıklama da, “Bizler 7 Şubat gecesi çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden edilen KESK’li kamu emekçileriyiz. Bizler  parasız sağlık, parasız eğitim, parasız kamu hizmeti istediğimiz işlerimizden atıldık. Çocuk istismarına, tacize ve tecavüze 'hayır' dedik. Kamu emekçilerinin ekonomik, demokratik ve özlük haklarını fiili meşru mücadele anlayışıyla savunduk. Hizmet ürettiğimiz siz halkımız için eşitlik, adalet ve özgürlük istedik. Bizleri işimizle, aşımızla terbiye etmeye çalışanlara inat sokaklarda olcağız, mücadele etmeye devam edeceğiz. İşimizi geri alıncaya kadar mücadele edeceğiz ve onlara asla biat etmeyeceğiz” denildi.

Emekçilere çevredeki vatandaşlardan ve Gezi direnişinde katledilen Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş da destek geldi. Oturma eylemi sloganlarla son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım onlarca gözaltı yaşanan Aydın'da 'evet' istedi

SONRAKİ HABER

Bakan Işık ABD'li mevkidaşı Mattis ile görüşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...