10 Nisan 2017 13:19

Güney Kore: Kuzey Kore’ye müdahaleye sıcak bakmıyoruz

Güney Kore Birleşme Bakanı Hong Yong-pyo, ABD’nin Kuzey Kore’ye olası ‘önleyici müdahale’ fikrini desteklemediklerini açıkladı.

Paylaş

Yonhap haber ajansının aktardığına göre Bakan Hong, Washington yönetiminin Kuzey Kore’nin nükleer girişimlerini engellemek gerekçesiyle düzenleyeceği olası askeri saldırılarına ulusal güvenliğe tehdit oluşturacağı gerekçesiyle olumlu bakmadıklarını ifade etti. ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta Kuzey Kore konusunda ‘Her türlü seçeneğin masada olduğunu’ söylemişti. 

Hong, “Olası önleyici saldırılar, Kuzey Kore’den kaynaklanan nükleer tehdidi engellemeyi amaçlıyor olabilir. Fakat bizim bu konuda önceliğimiz halkımızın güvenliğini savunmak” ifadelerini kullandı.

Ülkede yeni kurulacak hükümetin de konu hakkında ABD ile yakından çalışmasını beklediğini belirten Bakan Hong, Kuzey Kore’yi nükleer ihtiraslarından vazgeçmeye ikna etmek için iki Kore arasında diyaloğa dayalı bir stratejinin benimsenmesi gerektiğini söyledi. 

Hong, “Şu anda tarihi bir dönemeçteyiz. Ya Kuzey Kore’nin nükleer silahlara sahip olması iddiasını kabulleneceğiz ya da onları bu kötü alışkanlıktan vazgeçireceğiz” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İrmez, Kurkut’la ilgili soru önergesi verdi 

SONRAKİ HABER

Manisa’da kedi ve köpek evleri yakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...