10 Nisan 2017 12:18

Suriye Dışişleri: Türkiye, gizli toplantı talep etti

Türkiye’nin, gelecek Astana görüşmesi için İran’ın başkenti Tahran’da bir gizli toplantı talep ettiği iddia edildi.

Suriye Dışişleri: Türkiye, gizli toplantı talep etti

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye’nin, gelecek Astana görüşmesi için İran’ın başkenti Tahran’da bir gizli toplantı talep ettiğini açıkladı.

Sputnik’e konuşan Mikdad, görüşmeyle ilgili olarak “Türk hükümeti, muhtemelen pozisyonunun bilinmemesi için görüşmeyi organize edenlerden basının içeri alınmamasını istedi” ifadelerini kullandı. İran, gizli toplantının, Kazakistan’ın başkenti Astana’da 3-4 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan görüşme öncesinde 18-19 Nisan’da yapılmasını planlıyor.

‘ABD, SALDIRIYLA İTİBARINA ZARAR VERDİ’

ABD’nin Suriye ordusuna ait Humus yakınlarındaki Şeyrat hava üssüne yönelik saldırısını da değerlendiren Mikdad, Trump yönetiminin bu saldırıyla itibarına zarar verdiğini belirtti.

Öte yandan Mikdad, BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’ya ilişkin açıklamalar yaptı. Mikdad, “Uzun zamandır de Mistura’ya karşı güvenimizi kaybettiğimizi konuşuyoruz, ancak BM’yi temsil etmeye devam ettiği sürece onunla işbirliği yapmaya devam edeceğiz” dedi. (DIŞ HABERLER)

Evrensel'i Takip Et