10 Nisan 2017 11:49

KDV indirimi 5 ay uzatıldı

Başbakan Yıldırım, 30 Nisan’da sona erecek olan beyaz eşya ve mobilyada KDV indiriminin 5 ay daha uzatıldığını açıkladı.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, referanduma günler kala 30 Nisan’da sona erecek olan beyaz eşya ve mobilyada KDV indiriminin 5 ay daha uzatıldığını açıkladı. Merkez Bankası mart ayı enflasyon raporunda, KDV indirimine rağmen beyaz eşya fiyatlarının arttığına dikkat çekilmişti.      

Başbakan Yıldırım Fox TV’de katıldığı programda “Esnaf ve işverenler için, vergi indirimine gideceğiz. Mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimini eylül sonuna kadar uzatıyoruz” dedi.

Beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimleri 30 Nisan’da sona erecekti.

Beyaz eşyada 3 Şubat tarihinde Resmi Gazete’de çıkan Bakanlar Kurulu kararıyla buzdolapları, bulaşık ve çamaşır makineleri, klimalar, ütü, saç kurutması, küçük ev aletleri, elektrikli süpürgeler, ısıtıcılar gibi ürünlerde yüzde 6.7 olan vergi sıfırlanmıştı.
Ayrıca mobilyalarda da yüzde 18 olarak alınan KDV yüzde 8’e düşürülmüştü. 30 Nisan tarihinde sona erecek bu karar öncesi bir Bakanlar Kurulu kararı daha çıkacak ve vergi indirimleri ekim başına kadar uzatılacak. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mersin’de meslek odalarına asılan 'Hayır' pankartı indirildi

SONRAKİ HABER

Referandum günü trafolara kedi girmeyecekmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...