10 Nisan 2017 11:20

Diyarbakır'da 20 kişi açlık grevine başladı

Diyarbakır'da aralarında DBP ve DTK yöneticilerinin de olduğu 20 kişi, cezaevlerinde 55 gündür süren açlık grevine destek için açlık grevine başladı.

Paylaş

Türkiye'nin değişik cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin cezaevlerinde yaşanan sorunlar ve Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması amacıyla başlattıkları açlık grevi 55 günü doldurdu. Diyarbakır'da aralarında Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yöneticilerinin de bulunduğu 20 kişi, grevdekilere destek amacıyla açlık grevine başladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek'in katılımıyla başlatılan açlık grevi öncesi basına açıklama yapan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, tutukluların başlattığı açlık grevine sessiz kalınmaması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: 

"Dışarıda güçlü bir direnişin örgütlenmemisi durumunda, cezaevlerinde 55 gününe giren açlık grevi eylemeleri hiç birimizin görmek istemediği şekilde sonuçlanabilir. Kürt siyasi temsilcileri olarak yoldaşlarımızın başlattığı bu eyleme sessiz kalamayız. Kürtler ve Kürtlerin dostları, zindanlarda başlatılan bu direnişe karşı her alanı bir eylem alanına dönüştürmelidir." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İsrail basını: ABD, İncirlik'i terk edecek

SONRAKİ HABER

Ruhani'den uyarı: ABD bir daha vurursa yanıtsız mı kalacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...