10 Nisan 2017 10:57

'Ancak demokrasiyi güçlendirerek güçlü bir ülke olabiliriz'

Bingöl'de konuşan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca 'Ancak demokrasiyi güçlendirerek güçlü bir ülke olabiliriz' dedi.

Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, parlamenter rejim ve demokrasinin desteklenmesi halinde Türkiye'nin daha güçlü bir ülke olacağını söyledi. Kayışoğlu, "Vatandaşların bu değişikliğe, yetkilerin sınırsız olarak bir kişiye verileceğine 'hayır' diyeceğine inanıyoruz. Böyle bir maceraya sürüklenmeye hiç birimizin niyeti yok, parlamenter rejimi ve demokrasiyi güçlendirerek daha güçlü bir ülke olabiliriz" dedi.

Referadnum çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu İl Başkanı Ahmet Bazencir ile birlikte, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Referanduma günler kala yaptıkları çalışmaların verimli geçtiğini belirten Kayışoğlu, parlamenter sistem ve demokrasinin güçlendirilmesi halinde Türkiye'nin daha güçlü bir ülke olacağını söyledi. Kayışoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Vatandaşların bu paketin hepsini okumalarına dahi gerek yok. Bir tanesini okusalar bile 'hayır' denilmesi gerektiği net bir şekilde anlaşılıyor. Bu değişikliğin 8'inci maddesi, 104'üncü maddesi yani Cumhurbaşkanı'nın yetkilerini düzenliyor. Birçok maddede de aslında başkanın yetkileri düzenleniyor. Esasen Başkanlık olarak düzenlendiği, amacın bu olduğu ama halkta başkanlığa karşı söylem olarak cumhurbaşkanlığı olarak denildiğini biliyoruz. Başkanın yetkilerinin düzenlendiği 104'üncü madde, 'Yürütme yetkisi Cumhurbaşkanına, yani Başkana aittir' deniliyor. Bütün rejim değişiyor, hükümet bir kişi oluyor. Bütün yargıyı şekillendiriyor. Yüksek yargıyı da tek kişi atıyor. Vatandaşların bu değişikliğe, yetkilerin sınırsız olarak bir kişiye verileceğine 'Hayır' diyeceğine inanıyoruz. Böyle bir maceraya sürüklenmeye hiç birimizin niyeti yok, parlamenter rejimi ve demokrasiyi güçlendirerek daha güçlü bir ülke olabiliriz. Biz bu ülkeyi seviyoruz, hepimiz aynı gemideyiz. Bütün vatandaşlarımızı oy kullanmaya ve bu konudaki hassasiyetlerini göstermeye davet ediyorum." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Antalya’da basın açıklamasına katılanlara para cezası

SONRAKİ HABER

Kendini ateşe veren Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...