10 Nisan 2017 10:58

Antalya’da basın açıklamasına katılanlara para cezası

Antalya'da KHK ihraçlarına karşı çıkmak için yapılan eyleme katılanlar için para cezası verildi.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Eğitim Sen Antalya Şubesinin 09.02.2017 tarihinde düzenlediği basın açıklamasına katılan HDP Antalya İl Eş Başkanı İhsan Nergiz ve onlarca kişiye para cezaları kesildi.

Antalya Eğitim Sen Şubesi şubat ayında KHK’lerle ihraç edilen üyelerine sahip çıkmak, verilen ihraç kararlarını protesto etmek için aralarında Antalya Emek ve Demokrasi bileşenlerinin olduğu bir grupla Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmıştı. Antalya Eğitim Sen üyesi kamu emekçileri ve Antalya Emek ve Demokrasi bileşenlerinin 09.02.2017 tarihinde Antalya İl Milli Eğitim binası önünde yaptıkları basın açıklamasına katılan onlarca kişiye “Kabahatler kanununa muhalefet” suçlamasıyla 227’şer TL, toplamda 22.700 TL para cezası kesildi. Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından onlarca kişiye kesilen para cezalarının gerekçesi, izinsiz olarak yapılan basın açıklamasına katılmak olarak belirtildi. 

Olaya tepki gösteren HDP Antalya İl Eş Başkanı İhsan Nergiz “AKP hükümeti, ülkede muhalefeti susturmak ve sindirmek için ellerinden geleni yapıyor. İstiyorlar ki kimse bunların aldığı kararlara itiraz etmesin, kimse bunları sorgulamasın. AKP Hükümeti halkın muhalif sesini susturmak için gözaltılar, tutuklamalar yapıyor. Şimdide halkı ve emekçileri sindirmek için yüklü para cezaları keserek bu yönteme başvuruyorlar. Tabii ki bir sendikanın ya da herhangi bir partinin, derneğin ya da tek bir kişinin dahi yapacağı basın açıklamasına benim katılmam anayasal bir hak ve parti faaliyetimdir. Basın açıklamasına katıldıkları için bana ve onlarca kişiye para cezaları kesilmesini anti demokratik ve hukuksuz buluyorum. AKP gücünü OHAL uygulamalarından alıyor. İşte bizler tam da bu uygulamaların son bulması için, tek adam, tek parti yönetim sevdalılarına referandum sandıklarında gereken cevabımızı güçlü bir hayır’la vereceğiz” dedi. 
 

ÖNCEKİ HABER

Tersine Dünya sezonu kapatıyor

SONRAKİ HABER

'Ancak demokrasiyi güçlendirerek güçlü bir ülke olabiliriz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...