25 Haziran 2012 10:35

Her şeyden uzakta bir parça huzur

ANDREW Wegman Bird, ABD’li şarkıcı, besteci ve söz yazarı. Profesyonel keman, gitar, mandolin ve ıslık çalıcısı. Hakkında bu kadar ansiklopedik bilgi verdikten sonra bekleme yapmadan kendisinin müziğinden bahsedelim. Daha evvel yapılmamış olanı yapmayı seçenlerden Andrew. Belki de bu bir seçim değil mecburiyet. Zira 4 yaşında keman ç

Her şeyden uzakta bir parça huzur
Paylaş
Merve Aydın

ANDREW Wegman Bird, ABD’li şarkıcı, besteci ve söz yazarı. Profesyonel keman, gitar, mandolin ve ıslık çalıcısı. Hakkında bu kadar ansiklopedik bilgi verdikten sonra bekleme yapmadan kendisinin müziğinden bahsedelim. Daha evvel yapılmamış olanı yapmayı seçenlerden Andrew. Belki de bu bir seçim değil mecburiyet. Zira 4 yaşında keman çalmaya başlarsanız nihayetinde müziğin ana diliniz olacağı kanısındayım.
Müzik dilinde konuşabilen bu adam, aynı zamanda yüksek bir üretkenlikle kutsanmış. Neticede 1996’dan bu yana neredeyse her sene bir albüm yapıp; hepsinde özgünlüğünü, müziğe yaklaşımını ve şarkıların çeşitliliğini korumanın zorluğu aşikar. 2012 mart ayında yani aslında fırından taze çıkardığı “Break It Yourself” albümünde de bu zorlukların üstesinden gelmiş ve dinlemesi oldukça keyifli bir albüm yapmış Andrew Wegman Bird biz dinleyenleri için.
Çıkış parçası olarak da “Eyeoneye” gibi hareketli bir müzik eşliğinde aslında yaşamlarımızın ne kadar izole olduğundan ve başka hayatlardan kırılmamak adına kaçışlarımızdan ama kırılmaktan asla kaçamayışımızdan bahseden bir parçayı tercih etmiş müzisyen. Albümün ismi de bu şarkıdan geliyor: Kendin Kır. Gerçi ben bu çıkış parçasını biraz daha kalabalık bir kitleye ulaşma endişesi taşır bulsam da, bu gerçek albümü sevmeme engel olmadı. “Sifters”da geçen “Ay, okyanusun tellerine dokunur bir kemanmış gibi” vecizesini çok sevdim.
“Give It Away”deki ani müzik değişimlerini de oldukça hoş karşıladım.
“Lazy Projector” hem söz hem müzik hem ıslık anlamında başarılı olmuş. “Fatal Shore”un uyuşukluğunu da sevdim derken albümden en sevdiğim şarkı diyebileceğim şarkı olmadığını fark ettim. En bulunmazı hangisiydi derseniz; “Hole In The Ocean Floor” Bird’ün yaptığı eşsiz parçalardan biri olmuş, dinleyin dinlenin derim, her yerden her şeyden uzakta bir parça huzur.

ÖNCEKİ HABER

Çevreye zarar vermeyen enerji mümkün

SONRAKİ HABER

İspanya resmen yardım talebinde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...