10 Nisan 2017 08:56

‘İmralı hayır diyor’ sorusu: Öcalan ile ne zaman görüştünüz?

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Erdoğan’ın ‘İmralı hayır diyor’ açıklamasını Binali Yıldırım’a sordu: Öcalan ile kim, ne zaman görüştü?

Paylaş

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çeşitli zamanlarda yaptığı, "İmralı hayır diyor" açıklamasını Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırlayan Yıldırım, "Sayın Cumhurbaşkanının beyanları, İmralı’da bulunan Sayın Abdullah Öcalan ile hangi tarihte ve kiminle yaptığı görüşmeye dayanmaktadır" sorusunu yöneltti. 

Yıldırım soru önergesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Mart 2017 tarihinde İstanbul Sancaktepe’de, 27 Mart 2017 tarihinde 4. TÜGVA Gençlik Buluşmasında, 30 Mart 2017 tarihinde Mardin’de yapmış olduğu konuşmalarda “İmralı Hayır diyor” açıklamaları yaptığını ifade ederek, “ İmralı’da bulunan Sayın Abdullah Öcalan’a kamuoyunda bilinen en son ziyaret 11 Eylül 2016 tarihinde kardeşi Mehmet Öcalan tarafından yapılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanının yapmış olduğu beyanlar bu sorunun cevaplanmasını elzem kılmıştır: Sayın Cumhurbaşkanının beyanları, İmralı’da bulunan Sayın Abdullah Öcalan ile hangi tarihte ve kiminle yaptığı görüşmeye dayanmaktadır?” diye sordu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Yunus Önal’a 6 yıl 3 ay hapis

SONRAKİ HABER

Barış grevinden yargılanan Eğitim Sen'lilerin davasına çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa