10 Nisan 2017 07:13

Muhasebeciler: Denetimsiz yönetime ‘hayır’ diyoruz

Geleceğimiz için Muhasebe Yap Platformu referandumda 'hayır' çağrısı yaptı.

Paylaş

Geleceğimiz için Muhasebe Yap Platformu, 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Değişikliği referandumu için 'Hayır' çağrısı yaptı.

Yapılan açıklamada, “Ülkemizin ve toplumumuzun geleceği için, Cumhuriyetimizin kazanımlarını ve demokrasiyi korumak için, mesleki ve demokratik kurumlarımızı, her türlü vesayetten kurtarmak için, yargı bağımsızlığının zedelenmesine, denetimsiz yönetime ‘hayır’ diyoruz. Meclisin tasfiyesine, güçler ayrılığının ortadan kaldırılmasına ‘hayır’ diyoruz. Tek adam rejimine ve ‘parti devletine’ hayır diyoruz. Her alanda tekelleşmeye ve kayıt dışılığa ‘hayır’ diyoruz.Hak ve özgürlüklerimize sahip çıkmak üzere bütün vatandaşlarımızı ‘hayır’ demeye çağırıyoruz” denildi.

Referandumda mesleki sorunları ülke sorunlarından ayrı görmediklerini dile getiren platform; mesleki kamuoyuna da şu çağrıyı yaptı: “Denetimsiz yönetime hayır diyen, açıklığı, şeffaflığı ve hesap verilebilirliği ilke edinen, mesleki, ekonomik ve demokratik haklarımızın korunması ve geliştirilmesinden yana olan, biz muhasebeciler diyoruz ki; Anayasa değişikliği bu ülkede yaşayan bütün yurttaşlarımızın ortak sorunudur. Mevcut hükümetin ve Cumhurbaşkanının konumunu etkilemeyecek ancak toplumun gelecek on yıllarını etkileyecektir. O nedenle partiler ve gruplar üstü bir konudur. Bizler; bütün ön yargılardan sıyrılmış olarak, bir aydın sorumluluğu ile kamuoyunu aydınlatmayı görev sayıyor ve siz meslektaşlarımızı ülkemizin geleceği için söz ve karar sahibi olmaya davet ediyoruz” çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nisan'da kar yağdı, Ovit Geçidi yine ulaşıma kapandı

SONRAKİ HABER

‘Hayır’ çıkarsa fiili durumun düzeltilmesi gerekecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...