25 Haziran 2012 10:25

DHL'nin sendika düşmanlığına tepki

Taşıma sektöründe faaliyet gösteren Alman firması DHL’de sendikal hakları için mücadele eden işçiler kapı önüne kondu.  220 ülkede ve 275 bin çalışana sahip DHL Hava, Kara, Deniz yolu ve Demir yolu üzerinden taşıma yapan bir firma. Bir çok ülkede faaliyet sürdüren firmanın büyümesi

DHL'nin sendika düşmanlığına tepki
Paylaş

İstanbul Esenyurt’da kurulu bulunan Kıraç işletmesinde TÜMTİS’de örgütlenmeye başlayan işçilerden 4’ü işten atıldı.

TÜMTİS işten atmaları prostesto etmek için bugün DHL önünde basın açıklaması yaptı.

TÜMTİS İstanbul Şube Başkanı Ersin Türkmen, atılan işçilerin bir an evvel işe alınmasını istedi. Türkmen, “DHL Lojistik Hizmetleri firmasının Esenyurt ve Kıraç depolarında çalışan 4 işçi sendikamıza üye oldukları için işten çıkarıldı. Uluslararası lojistik devi olan DHL bir çok ülkede sendikalı işçi çalıştırılıyor, yıllık cirosu 50 milyar avro üzerinde olmasına rağmen işçisine açlık sınırının altın da bir ücret reva görüyor” dedi.

Yasalara göre fazla mesai sınırının yılda 270 saat olmasına rağmen kimi işçilere yılda 1000 saat mesai yaptırıldığına değinen Türkmen, sendikalaşan işçilerin mesaiye kalmadıkları yalanıyla işten çıkarıldığına değindi.

Türkmen, “DHL işverenini işten çıkardığı işçileri derhal işbaşı yaptırmaya işçilerin yasal hakkı olan sendikal hakkına saygı duymaya çağırıyoruz. İşveren bu haklı taleplerimizi yerine getirmez ise hukuki meşru ve fiili her türlü eylemi yapmaktan geri durmayacağımızı bilmesini istiyoruz” diye konuştu.
(İstanbul/EVRENSEL)


DHL İŞÇİLERİNE DESTEK

Konuyla ilgili açıklama yapan İşçi Sendika Dayanışma Merkezi, DHL işçilerinin sendikal hak mücadelesinin yanında yer aldıklarını duyurdu. Açıklamada, “Uzun bir süredir DHL lojistik firmasında çalışan işçi arkadaşlarımızla sendikal mücadeleleri yönünde çalışmalar sürdürüyoruz. Bu anlamda TÜMTİS Sendikasında başlayan sendikal mücadelenin başarıya ulaşacağından şüphemiz yoktur. DHL çalışanları Anayasal haklarını kullanmaktadır ve bu hakkı engellemeye çalışanlar sadece DHL çalışanlarını değil bölgemizde başta işçi sınıfının örgütlü kesimleri olmak üzere tüm işçileri göreceklerdir. İSDM olarak işçilerin bu haklı mücadelesinin başlangıcın da olduğu gibi her aşamasında yanında yer alacağız” ifadeleri kullanıldı.

ÖNCEKİ HABER

Fazıl Say dünya prömiyeri için Londra’da

SONRAKİ HABER

TEDAŞ işçilerinin davası başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...