Altınoluk'ta 'Anayasa referandumu' konulu panel

Edremit Demokrasi Platformu'nun Altınoluk'ta düzenlediği 'Anayasa referandumu' konulu panel halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

09 Nisan 2017 11:28
Paylaş

Saffet YILMAZ
Balıkesir

Balıkesir Edremit Demokrasi Platformu, Altınoluk beldesinde anayasa referandumu konulu bir panel düzenledi. 

Altınoluk çınaraltı çay bahçesinde yapılan ve yoğun katılımın olduğu panele Eğitim Sen Eğitim Uzmanı Erkan Aydoğanoğlu, HDP MYK Üyesi Ali Kenanoğlu, EMEP MYK üyesi Levent Tüzel ve CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek konuşmacı olarak katıldı.

İlk olarak söz alan Erkan Aydoğanoğlu, AKP’nin istikrar söylemi ile sürekli iktidarda kalma yönünde bir aldatma siyaseti yürüttüğünü hatırlattı. Bunun 7 Haziran seçimlerinin sonrasında ortaya çıkan baskı ve katliamları hatırlatığını belirten Aydoğanoğlu, halkın korkuyla ve kanın durması için 1 Kasım’da AKP’ye oy verdiğini ifade etti. "Benzer bir durum şimdi OHAL’le birlikte çıkartılan kanun hükmünde kararnamelerle kamuda yüz bini aşkın kamu emekçisini görevlerinden ihraç ederek yaratılıyor" diyen Aydoğanoğlu, halkın tek adam rejimine evet demesinin istendiğini söyledi. 

Daha sonra söz alan Ali Kenanoğlu, anayasaların ülkede yaşayanların ortak yaşam sözleşmesi olduğunu hatırlatarak anayasa yapılırken ülkedeki tüm etnik, inançsal ve cinsel kimliklere sahip olanların görüşlerinin alınması gerektiğine vurgu yaptı. Kenanoğlu, referanduma sunulan anayasa değişikliğinin "Ben böyle istiyorum, evet deyin” denilerek halka dayatıldığını belirtti.

'HALKIN BİRİKİMLERİ PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR'

EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel ise hükümetin “hizmet ediyoruz” söylemini hatırlatarak halkın birikimlerinin rant çevreleri ve yandaşlara peşkeş çekildiğini söyledi. Osmangazi Köprüsünde olduğu gibi şehir hastanelerinde de yap işlet devret modeli ile uluslararası şirketlere taahhütlerde bulunulduğunu belirten Tüzel, bu şirketlerin verilen sözler bağlamında yeterli gelirleri elde etmemeleri sonucunda hükümetin halkın hazinedeki birikimleri ile bu şirketleri finanse ettiğine dikkat çekti.

Muharrem Erkek ise konuşmasında yapılmak istenen anayasa değişikliğindeki sakıncalara değindi. Erkek, değişikliğin kabul edilmesi halinde Türkiye Cumhuriyetinin bir şahıs devleti olacağına ilişkin kaygılarını dile getirdi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Somali'de bombalı saldırı: En az 15 ölü

SONRAKİ HABER

Yargıçlar Sendikası başkanına disiplin soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...