09 Nisan 2017 08:51

Başbakan'ın mitingi öncesi Aydın’da gözaltı furyası 

Başbakan Binali Yıldırım’ın yarın ‘evet’ mitingi yapacağı Aydın’da 35 kişi sabah erken saatlerde evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım’ın yarın ‘evet’ mitingi yapacağı Aydın’da 35 kişi sabah erken saatlerde evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı. Aydın merkezli yürütülen operasyonda Emek Gençliği, Birleşik Haziran Hareketi, HDP, Eğitim Sen, ESP üyesi 35 kişi gözaltında tutuluyor.

Aydın’da, gözaltına alınan 13 kişinin Emniyet Müdürlüğü 2. Binadaki Asayiş Şube Müdürlüğü, Efeler Polis Merkezi, Ortaklar, Umurlu ve Köşk karakollarında tutuldukları öğrenildi. 

Didim’de HDP İlçe Eş Başkanı Nuri İşbilir ile ESP üyeleri Özlem Koç ve Sevilay Koç Bulut sabah saatlerinde Aydın merkezli bir operasyonla evlerinden gözaltına alındı. 

Söke’de ise aralarında Emek Gençliğinden Feruz Kahveci ve Özge Gelen’in de olduğu 7 kişi evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Eğitim Sen Şube  Aydın Şube Başkanı Kadir Özdemir de bulunuyor.

Gazetemize konuşan Avukat Hicran Danışman ise “Gözaltına alınan kişiler Aydın merkezde polis tarafından da bilinen kişiler. Terörle herhangi bir ilintilerinin olmadığı biliniyor. Miting dolasıyıla, ‘Bakın biz çalışıyoruz. Sıkıntı çıkarabilecek kişileri topladık’ denilerek hareket ediliyor” dedi.(Aydın/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Baydemir: Kararı yargı değil Bakan veriyor

SONRAKİ HABER

Çanakkaleliler uçurtmalarını 'hayır' için uçurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...