09 Nisan 2017 08:35

‘Oylarınızı kullanmaktan çekinmeyin sandıklar güvende’

Ankara’da referandum seçim güvenliğini sağlayacak olan avukatlar ‘Oylarınızı kullanmaktan çekinmeyin sandıklar güvende’ diyor

Paylaş

“Her Okula Bir Avukat Projesi” kapsamında Ankara’da referandum seçim güvenliğini sağlayacak olan avukatlar, Ankara halkına çağrıda bulunarak, “Sizler oyunuzu kullanmaktan çekinmeyin, sandıklar güvende” dedi.

Anayasa değişikliği referandumuna kısa bir süre kalırken, sandık güvenliğine ilişkin kaygılar da arttı. Ankara Barosu, “Her Okula Bir Avukat Projesi” ile Ankara’da seçim güvenliğini sağlamayı hedefliyor. Ankara Barosu “Her Okula Bir Avukat Projesi” bünyesinde bulunan avukatlar, Ankara’da bulunan 10 bin 74 sandık ile bin 708 okulda sandık güvenliğini sağlayacak.

Ankara’da sandık güvenliğini sadece “Her Okula Bir Avukat Projesi” bünyesinde bulunan avukatlar, sağlamayacak. “Oyum Güvenli. Org”, “Demokrasi İçin Birlik”, “Hayır ve Ötesi ” gibi kuruluşlar da yine Ankara’da sandık güvenliğini sağlayacak. 

‘BİNLERCE ANKARA’LI SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN BAŞVURU YAPTI’

Ankara’da 16 Nisan günü yapılacak olan feferandumda “Her Okula Bir Avukat Projesi” oluşumunun koordinatörü, aynı zamanda Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Sercan Aran, Türkiye’de geçen seçim süreçlerinin tartışmalı olduğundan kaynaklı, binlerce Ankaralı seçmenin sandık güvenliği için kendilerine başvurduğunu belirtti. Aran, tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankaralı seçmenlerin de sandık güvenliğinden kaygılı olduğunu belirtti.

‘OLASI SORUNLAR DÂHİLİNDE MÜDAHALE EDİLECEK’

“Her Okula Bir Avukat Projesi” kapsamında görev yapacak olan avukatların, görev ve sorumluluklarına ilişkin de bilgi veren Aran, avukatların hem sandık görevlileri hem de müşahitler ile sürekli irtibatlı olacaklarını kaydederek, “Olası herhangi bir sorun dahilinde meslektaşlarımız müdahalede bulunacak ve müşahitler ile sandık görevlilerine gereken desteği verecektir” diye belirtti. Aran, ayrıca Ankara’ya bağlı köylerde de sandık güvenliği için meslektaşlarının olduğunu söyledi.

‘SİZ OYLARINIZI KULLANMAKTAN ÇEKİNMEYİN SANDIKLAR GÜVENDE’

Kendisinin de referandum çalışması yaptığını söyleyen Aran, Ankara’da ‘Hayır’ diyenlerin çoğunlukta olduğunu kaydetti. Ankaralı yurttaşlara çağrıda bulunan Aran, “Ankara genelinde yaptığımız referandum çalışmalarında insanların sandık güvenliği konusunda kaygılı olduklarını gözlemledik. Bizde sandıklarımıza sahip çıkmak için halkımıza şunun güvencesini veriyoruz. Ankara’da oylar bizlere emanet. Oylarımıza sahip çıkacağız koruyacağız. Ankara’da ki tüm okullara ulaşabilecek potansiyele sahibiz. Sizler oyunuzu kullanmaktan çekinmeyin. Sandıklarımız güvende. Bir tek oy bile Ankara’da çalınamaz” dedi. (DİHABER)


 

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler için 100 adım: Hakikat susmaz, direniş bitmez

SONRAKİ HABER

Baydemir: Kararı yargı değil Bakan veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...