25 Haziran 2012 07:43

10 milyar dolar neden hibe edildi?

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, neden Suudi Arabistan Kralı’nın Türkiye’ye 10 milyar dolar hibe ettiğini Başbakan Tayyip Erdoğan’a sordu.Atıcı, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Gönderilen 10 milyar ABD doları Suriye savaşının ön ödemesi midir?” sorusuna cevap istedi.

10 milyar dolar neden hibe edildi?
Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, neden Suudi Arabistan Kralı’nın Türkiye’ye 10 milyar dolar hibe ettiğini Başbakan Tayyip Erdoğan’a sordu.

Atıcı, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Gönderilen 10 milyar ABD doları Suriye savaşının ön ödemesi midir?​” sorusuna cevap istedi.

‘NEDEN HİBE EDİLDİ?​’

“Çevre ve Şehircilik Bakanı, Suudi Arabistan Kralının ülkemize 10 milyar ABD doları hibe ettiğini ve daha da edeceğini söylemiştir” diyen Atıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar, devletin hesaplarında, vergi dışı gelirler kalemlerinde ‘hibe’ adı altında böyle bir gelir kalemine rastlanmadığına göre bu para ne için hibe edilmiştir?​”

‘MUHALİFLERE Mİ GİDİYOR?​’

Hibe edildiği söylenen bu paranın “Suriyeli milislere kullanılmak üzere örtülü ödeneğe aktarıldığı doğru mudur?​” diye soran Atıcı, paranın nasıl transfer edildiği veya edileceğini de sordu.

‘SEVDA TEPESİ’NİN KARŞILIĞI MI?​’

Suudi Kralının Sevda Tepesi’ndeki arazisine imar izni verilmesini de hatırlatan Atıcı, “İmar izni için herhangi bir bağış olmuş mudur?​” sorusuna da yanıt istedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

KESK'e operasyon: Genel Başkan gözaltında

SONRAKİ HABER

Açlık sınırı 925 TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...