Yenikapı mitinginde silahlı Erdoğan posteri taşındı

Erdoğan’ın Yenikapı’daki ‘Evet’ mitinginde silahlı Erdoğan, Binali Yıldırım, Süleyman soylu ve Devlet Bahçeli resimlerinin olduğu pankart taşındı. 

08 Nisan 2017 12:34
Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Yenikapı’da düzenlenecek "Evet" mitingine gelenlerin getirdiği pankartlar dikkat çekti. 

Bir grubun üzerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın elinde tabancalı resminin bulunduğu bir pankartla alana geldiği görüldü. Pankartta ayrıca Erdoğan'ın yan sıra ellerinde silahlarla Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli ve Süleyman Soylu'nun resimleri de bulunuyor. Mitingte ayrıca Erdoğan’ın fotoğrafının ve altında ‘Adam izindeyiz’ yazısının olduğu pankart da yer aldı. Bu pankartlar 15 Temmuz sonrası yapılan Yenikapı mitinginde de dikkat çekmişti.

Günlerdir hazırlığı süren miting sebebiyle Yenikapı meydanı içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Miting için 5 bin polis 700 sağlık personeli görev yaptı. 185 deniz aracı ve binlerce otobüs de mitinge katılanları taşıdı. 

EVET'İ DEĞİL KILIÇDAROĞLU'YU KONUŞTU

Erdoğan konuşmasında Kılıçdaroğlu’ya yüklendi. Yine ‘evet’i anlatmak yerine Kılıçdaroğlu’yu konuşan Erdoğan CHP’yi terör örgütlerinin altarnetifi haline gelmekle suçladı. Kılıçdaroğlu için ‘felaket’ ifadesini kullandı, 16 Nisan için de Kılıçdaroğlu’dan kurtulma çağrısı yaptı.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı: Kılıçdaroğlu 15 Temmuz'da 23:30'da havaalanında sonra bir anda Bakırköy Belediye Başkanının evine gidiyor. Bu durumda olan biri bu ülkeye bir şey yapabilir mi? Çıkıp, utanmadan bir şey daha söylüyor; 'Bu kontrollü darbedir' diyor. Ey Kılıçdaroğlu, bu ifade var ya şehitlerimizin ruhunu muazzep edecektir, yakınlarımızın ve gazilerimizin yüreğini kanatacak laflardır bunlar. Kontrollü koltukta oturan, her işin o şekilde yürüdüğünü sanır. Kasetle geldi ya kontrollü koltuk... Çünkü bu kasetle oraya gelmiş olan bir kişi. 7 seçim kaybettin, şimdi 8'inciye hazırlanıyor ama inanın yine gitmez, gitmez. Koltuk kontrollü fakat ne olursa olsun, biz onlara rağmen yolumuza devam edeceğiz. CHP'yi terör örgütlerinin alternatifi haline gelmiş. Bir gün FETÖ'nün borazanlığını yapan, ertesi gün PKK seviciliğine soyunan, bir sonraki gün başka bir terör örgütünün avukatlığını üstlenen parti, cumhuriyetin partisi olamaz."

Erdoğan felaket diye nitelendirdiği Kılıçdaroğlu’dan 16 Nisan’da kurtulma çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Şirvan'da çocukların bulduğu cisim patladı: 2 çocuk öldü

SONRAKİ HABER

EMEP, referandum ile 1 Mayıs çalışmasını birleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...