31 Mart 2011 09:56

‘AKP derin devletle hesaplaşmıyor’

Zekeriya Öz’ün görevden alınmasıyla birlikte alevlenen Ergenekon tartışmaları, NTV’de yayınlanan Basın Odası programına yansıdı. Programa katılan Nuray Mert ve Nazlı Ilıcak programda birbirine girdi.Milliyet yazarı Nuray Mert, gazeteci tutuklamaları sonucu gelişen Ergenekon davasının özünden saptırıldığı yönündeki eleş

‘AKP derin devletle hesaplaşmıyor’
Paylaş

Zekeriya Öz’ün görevden alınmasıyla birlikte alevlenen Ergenekon tartışmaları, NTV’de yayınlanan Basın Odası programına yansıdı. Programa katılan Nuray Mert ve Nazlı Ilıcak programda birbirine girdi.

Milliyet yazarı Nuray Mert, gazeteci tutuklamaları sonucu gelişen Ergenekon davasının özünden saptırıldığı yönündeki eleştirilerin temelden yanlış olduğunu, davanın zaten başından itibaren yanlış bir zihniyete dayandığını söyledi. Mert, “Davaya destek veren demokratların umut ettiği siyasi irade hiç bir zaman yoktu. AKP sadece kısa vadede kendisine tehtid olarak gördüğü yapıları hedef aldı. Ergenekon davası bu ülkenin derin devletiyle hesaplaşması değildi hiç bir zaman. En başından itibaren böyle bir hedef yoktu. Hem iktidarda yoktu hem de toplumda yoktu. Mevcut siyasal aktör böyle bir süreci taşıyacak bir aktör değil bence. Yakın tarihimizdeki karanlık süreçlerin davaya dahil edilmedi. Mesela faili meçhullerin arkasında bazı demokratlar Kürt siyasal hareketi duruyor sadece. Yani bunun alıcısı da yok maalesef” dedi.

İHBARCI ILICAK

Nuray Mert’in eleştirileri karşısında dayanamayarak araya giren Sabah yazarı Nazlı Ilıcak, Mert’in Ergenekon davasını itibarsızlaştırmak amacıyla konuştuğunu söyledi. Nuray Mert, Ilıcak’ı önce sözünü kestiği için haşladı sonra da ‘itibarsızlaştırma’ suçlamasına sözü getirdi. Bu iddianın şu anda insanları cezaevine gönderecek kadar tehlikeli olduğunu vurgulayan Mert, ‘itibarsızlaştırma’ suçlamasıya tutuklananlar olduğunu hatırlattı. Ilıcak’ın kendisini ihbar ettiğini söyleyen Mert canlı yayında çok sert bir tepki gösterdi. Karşılıklı atışmalara dönüşünce moderatör Ruşen Çakır müdahale etmek zorunda kaldı. Sedat Ergin’in de dahil olduğu tartışma stüdyodaki gerilimi had safhaya çıkarttı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hasankeyf bilirkişi raporunu bekliyor

SONRAKİ HABER

Dünya şaka günü Silivri’de kutlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...