08 Nisan 2017 11:04

KESK’liler ısrarını sürdürüyor: İşimizi geri istiyoruz

KESK Mersin Şubeler Platformu, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lerle görevinden ihraç edilen emekçilerin işe geri dönme talebini yineledi.

Paylaş

Turan DAL
Mersin

KESK Mersin Şubeler Platformu, geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi bugün de emekçilerin işlerine geri dönebilme talebini yinelemek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Özgür Çocuk Parkında yapılan açıklamaya çeşitli demokratik kitle örgütü ve parti temsilcilerinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Mahmut Toğrul da katıldı. Açıklamayı Platform Dönem Sözcüsü İmam Özdemir yaptı.

’YAŞAM GÜN GEÇTİKÇE ZORLAŞMAKTADIR’

“AKP'nin 15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek yürüttüğü siyaset ve bu siyasetin pratikleri her bakımdan gittikçe de derinleşen bir sistem krizini işaret etmektedir" diyerek konuşmasına başlayan Özdemir, "Toplumsal açıdan tam bir gerilim ve ötekileştirme siyaseti izleyerek ülkede kutuplaşmayı derinleştirmektedir. Uyguladığı iktisadi politikalar ile ülke kaynakları ve biz emekçilerden kesilen birikimler referandumu kazanma adına sermayeye ve yandaşlara peşkeş çekilmektedir. Uygulanan yanlış politikalar toplumsal kesimler arasında varolan ekonomik ve sosyal uçurumu derinleştirmekte, yoksullaşmayı ve işsizliği arttırmakta toplumun geniş kesimleri açısından yaşam gün geçtikçe zorlaşmaktadır" diye konuştu.

’REFERANDUMDA 'HAYIR' DİYORUZ’

“Örgütlü mücadelemizi hedef alan, her türlü yasa dışı girişim ve saldırıya rağmen, hukuksal ve örgütlü mücadelede asla vazgeçmeyeceğiz" ifadesini kullanan Özdemir, "Biz emekçiler ülkemizin temel sorunlarına çözüm getirmeyen bu haliyle toplumsal sözleşme niteliği taşımayan, dayatmaya referandumda 'hayır' diyeceğiz. Emek, demokrasi, barış, özgürlük ve ortak geleceğimizi savunmak için, referandumda 'hayır' diyoruz" açıklamasında bulundu.

’HİÇBİR SORUŞTURMA YAPILMADAN İHRAÇ EDİLMİŞLERDİR’

Basın açıklamasının ardından HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul da bir konuşma yaptı.
"7 Haziran'da ortaya çıkan halkın iradesine el konulmasından bu yana, biliyorsunuz ki referandumla beraber sıkı bir süreç ile karşı karşıyayız. Bugüne kadar on binlerce emekçi arkadaşımız hiçbir kural tanımadan, hiçbir soruşturma yapılmadan, idari bir işlem yapılmadan açığa alınmıştır. İşinden, ekmeğinden edilmiştir. Yine yüz binlerce kamu çalışanı hiçbir soruşturma yapılmadan doğrudan ihraç edilmişlerdir. Yine onlarca basın organı, dergi kapatılmıştır. Binlerce dernek, vakıf kapatılmıştır" dedi.

Toğrul konuşmasının devamında ise, "Gün geçmiyor ki, bir belediyeye kayyım atanmasın. Gün geçmiyor ki, sadece 'hayır' çalışması yürütenler gözaltına alınmasın. Bugüne kadar 84 belediyeye atandı. Binlerce gözaltı yaşandı. Biz bu durumu kesinlikle kabul etmediğimizi belirtiyoruz. Bu çabaların tamamı referanduma endekslidir. Ama bilinsin ki 16 Nisan aydınlığa gebedir" ifadelerini kullandı.
 

ÖNCEKİ HABER

Saldırıya uğrayan 500 Suriyeli, Torbalı’yı terk etti

SONRAKİ HABER

Ülker reklamı sonrasında Plasenta Ajans Başkanı istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...