08 Nisan 2017 07:00

Russell Westbrook triple-double’ı garantiledi

Russell Westbrook, 'Tekrarlanması imkansız' denilen başarılardan birine imza attı ve sezonu triple-double ortalamalarıyla tamamlamayı garantiledi.

Paylaş

NBA’de Russell Westbrook, tarihi sezonunu eşsiz bir başarıyla taçlandırdı. Oklahoma City Thunder’ın 1.91’lik dinamik süperstarı, 55 yıl aradan sonra normal sezonda triple double(3 istatistikte çift haneli rakamlara ulaşma) ortalamaları tutturan ilk isim oldu.

Oscar Robertson’ın tekrarlanması imkansız olarak görülen başarısına ortak olan Westbrook, takımının Phoenix Suns’a 120-99 yenildiği maçta 23 sayı 12 ribaunt 8 asist üretti. Westbrook şu anda 31.7 sayı 10.7 ribaunt 10.4 asist ortalamalarına sahip. Oscar Robertson, 1961/62 sezonunu 30.8 sayı 12.5 ribaunt 11.4 asist ortlamalarıyla tamamlamıştı. Westbrook bu sezon oynadığı 79 maçta 41 triple double’a imza attı. Russ, kalan 3 maçta bir triple-double daha yapması halinde bir sezonda en çok triple double yapma rekorunu da Robertson’dan alacak.

Westbrook maç sonrası yaptığı açıklamada “Böyle bir şeyin mümkün olabileceğini asla düşünmezdim. Basketbolun en yüksek seviyesinde bu başarıyı gerçekleştirdiğim için çok gururluyum” dedi.

CAVS YİNE KAYIP

NBA’de gecenin en sürpriz galibiyetine Atlanta Hawks imza attı. En önemli 3 oyuncusu olan Dwight Howard, Dennis Schröder ve Kent Bazemore’u dinlendiren Hawks, buna rağmen deplasmanda son şampiyon Cleveland Cavaliers’ı 114-100 yendi. Deplasmanda Boston Celtics’i yenerek Doğu Konferansı liderlik yarışında önemli bir avantaj elde eden ve rakiplerine de ciddi bir mesaj gönderen Cavs, yalnızca bir maç sonra aldığı bu mağlubiyetle konsantrasyon sorununu yine gözler önüne serdi. Maçı 15’te 12 şut isabetiyle 27 sayı 8 ribaunt 7 asistle tamamlayan LeBron James, “Neden bilmiyorum ama takımın enerjisi sahada değildi” açıklamasında bulundu. Hawks maç boyu saha içinde yüzde 50, üçlük çizgisinin gerisinden yüzde 43 isabet buldu.

MIAMI İÇİN TEHLİKE SİNYALİ

Sezonun ikinci yarısında gösterdiği performansla Play-Off potasına giren ancak son 13 maçında 7 yenilgi alan Miami Heat, Play-Off yarışını 1 maç geriden takip ediyor. Deplasmanda Toronto Raptors’a 96-94 yenilen Heat, Indiana Pacers’a karşı önemli bir dezavantajın altına girdi. Heat son 3 maçında 2 kez Washington Wizards ve Cleveland Cavaliers’la oynayacak. (SPOR SERVİSİ)

MİTHAT FABİAN SÖZMEN: TRIPLE DOUBLE DEVRİMİ... NEDEN ŞİMDİ?

ÖNCEKİ HABER

Stockholm saldırısında kullanılan kamyonda patlayıcı bulundu

SONRAKİ HABER

Euroleague’de son 8’e Türkiye'den 3 takım kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...