25 Haziran 2012 10:17

KESK'e operasyon: Genel Başkan gözaltında

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda sabah saatlerinde Ankara, İzmir, Diyarbakır, Kocaeli, Adana, Ağrı, Sakarya, Eskişehir, Siirt, Hakkari, Mersin ve daha birçok ilde KESK’e bağlı sendikaların şubelerinde ve üyelerinin evlerinde aramalar yapıldı. SENDİKA BAŞKANI GÖZALTINDADüzenlenen operasyonda KESK Genel Başkanı Lami

KESK'e operasyon: Genel Başkan gözaltında
Paylaş
Cem Gurbetoğlu / Vural Nasuhbeyoğlu

Düzenlenen operasyonda KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in de aralarında bulunduğu 71 KESK’linin evine baskın yapıldı, çok sayıda sendikacı gözaltına alındı. KESK Genel Merkezi ile KESK’e bağlı çok sayıda sendikanın genel merkezinde aramalar yapıldı. KCK adı altında gerçekleşen operasyon kapsamında BDP çizgisine yakın hemen hemen tüm sendika yöneticileri gözaltına alındı. KESK’e dönük bu yeni saldırı, sendikal kamuoyundan büyük tepki topladı.

ANKARA’YA GÖTÜRÜLDÜLER

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, yeğeninin düğünü için gittiği Diyarbakır-Silvan’da gözaltına alınırken, polis hakkında arama ve gözaltı kararı bulunan 58 kişiye ulaştı. Ardından mahkemenin 14 kişilik ikinci listesi geldi. Ancak ikinci listede ismi geçenler hakkında sadece arama istendi. Böylece sayı 72’ye çıktı. Gözaltına alınanlardan İzzettin Ekin sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılırken, polisin listedeki bir isme de ulaşamadığı öğrenildi. İkinci kararda ismi geçen 14 kişiden 5’i evinde yapılan aramaların ardından, gözaltına alınmadı. Tüm yurtta gözaltına alınanlar Ankara’ya getirildi.

KESK’E 3 YILDA 4 BASKIN

KESK Genel Merkezi ile SES, Tüm-Bel-Sen, Eğitim Sen, Tarım Orkam-Sen, ESM ve Haber-Sen Genel Merkezlerinde polisler arama yaptı. Böylece KESK Genel Merkezi 29 Mayıs 2009’dan itibaren 4. kez polisler tarafından aranmış oldu.

Aramalar sırasında sendikacılar ve polisler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Polisler, sendika binalarının tamamında arama yapmak isterken, sendikacılar sadece hakkında arama kararı bulunan yöneticilerin odalarında arama yapılması gerektiğini belirtti.

KÜRT'E SENDİKACILIK DA YASAK

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Hakan Oruç imzalı kararda, KESK içinde faaliyet yürüten gruplardan biri olan Demokratik Emek Platformu (DEMEP) ve Demokratik Emekçi Kadınlar Birliği’nin “PKK/KCK örgütünün oluşumları” olduğu iddia edildi. Kararda, suç unsuru olabilecek her türlü belge ve dijital cihaza el konulması yönünde talimat verildi.

Mahkemenin DEMEP’i “terör örgütü oluşumu” olarak kabul etmesi, operasyonun büyüyebileceği endişesi yarattı. BDP çizgisinde bulunan DEMEP, KESK’e bağlı pek çok sendikada uzun yıllardır açık faaliyet yürüten ve yönetimlerde yer alan bir anlayış.

Daha önce de benzer operasyonlarda çok sayıda Kürt kökenli sendikacı tutuklanmıştı. Mahkemenin bu kararıyla sendika üyelerinin oylarıyla seçilen yine bir çok sendikacı ‘KCK’ operasyonuyla gözaltına alınmış oldu.  

EĞİTİM SEN’İN 3 YÖNETİCİSİ GÖZALTINDA

KESK içinde en çok üyeye sahip Eğitim Sen’in ise 7 kişilik merkez yönetiminden 3 kişi gözaltına alındı. Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Mali Sekreteri Abdullah Karahan ve Kadın Sekreteri Sakine Esen Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda şube başkanı ve yöneticisi de bu operasyonla gözaltına alındı.

‘HÜKÜMETİ TELAŞLANDIRAN MÜCADELE’

Konuya ilişkin Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Eğitim Sen’in özellikle hükümetin 4+4+4 düzenlemesine karşı veliler ve öğrencilerle birlikte yürüttüğü mücadelede öne çıkması ve bu dönemde ciddi bir üye artışı yakalaması, toplusözleşme sürecinde KESK’in tutumu ile kamu emekçileri mücadelesinin 23 Mayıs grevi ile yeni bir ivme kazanması, hükümeti fazlaca telaşlandırmıştır. Bu telaşın bir sonucu olarak, gerek kamu emekçileri içinde gerekse kamuoyunda Eğitim Sen ve KESK’e yönelik olumlu bakış açılarını tersine çevirmek ve sendikalarımıza yönelik üye akışının önüne geçebilmek için böylesine çirkin bir operasyon tezgahlanmıştır.” (Ankara/EVRENSEL)


Diyarbakır da sabaha baskınlarla uyandı. Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek, KESK Meclis Üyesi Ayten Tekeş, Eğitim Sen Diyarbakır Şube Üyesi Sadrettin Kaya ve BTS Şube Sekreteri Veysel Özhekti ile ismi öğrenilemeyen bir kişi evlerinde gözaltına alındı. Yapılan aramalarda cep telefonu, hard disk, flash disk gibi materyallere el kondu. Eğitim Sen Diyarbakır şubesi de aranan yerler arasındaydı.

‘İLERİ DEMOKRASİNİN ÖRNEĞİ’

Baskınlarla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Atlıhan, şöyle konuştu: “Bu baskınlar ileri demokrasinin birer örneğini temsil etmektedir. Sabahın köründe evlerin kapıları kırılarak aramalar yapılmıştır. Sizin ileri demokrasi dediğiniz kapıların kırılmasıysa alıp bunu başınıza çalın.”

‘MÜCADELEYE DEVAM’

Gözaltıların ardından Eğitim Sen önünde bir araya gelen yüzlerce KESK’liler adına açıklama yapan ESM Diyarbakır Şube Başkanı Alican Çetinkaya, AKP Hükümetinin bu saldırılar ile kendilerine geri adım attırmaya çalıştığını söyledi. Bu saldırıyı KCK operasyonları kapsamında Kürt emekçilerine dönük olarak değerlendirdiklerini belirten Çetinkaya, emek ve özgürlük mücadelesinden geri atım atmamakta kararlı olduklarını dile getirdi. Çetinkaya, arkadaşları serbest kalana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti. (Diyarbakır/EVRENSEL)


Adana’da bir araya gelen KESK üyeleri ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, KESK’e yapılan son operasyonu ve HDK üzerindeki baskıları protesto etti.

İnönü parkında bir araya gelen KESK, HDK, DİSK, TÜMTİS üye ve yöneticileri adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Sinan Tunç, uygulanan baskı politikaları ile toplumun büyük kesiminin sindirilmek istendiğini kaydetti.

Baskı ve sindirme politikaları ile KESK’in sindirilmeye çalışıldığını belirten Tunç, gözaltı furyasına son verilmesini ve gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep etti.

Daha sonra söz alan HDK Adana Yürütme Üyesi Serpil Aslan ise HDK üzerinde son dönemde geliştirilen baskılardan bahsetti. HDK bileşeni partilere dönük saldırıların devam ettiğini aktaran Aslan, HDK bileşeni ESP üyelerinin de geçtiğimiz günlerde gözaltına alındığını hatırlattı.

KESK’e yönelik operasyon kapsamında Adana’da da Haber Sen Şube Sekreteri Yusuf Kösele gözaltına alındı. (AdanaEVRENSEL)


SİİRT

Eğitim Sen ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Üyesi Şahin Kayıkçı, evine yapılan baskının ardından gözaltına alındı. Kayıkçı’nın evinde yapılan aramanın yanı sıra, Eğitim Sen ve İHD Siirt şubelerinde de arama yapıldı.

DERSİM

Polisler sabah saatlerinde Eğitim Sen Dersim Şubesine ve Şuba Başkanı Hasan Ölgün’ün evine baskın düzenledi. Her iki aramada bilgisayar hard disklerine el konulurken, Hasan Ölgün gözaltına alındı.

URFA

Eğitim Sen Üyesi Şerif İldoğan’ın Siverek’teki evine baskın düzenleyen polis, yine evde bulunan hard diske ve çeşitli kitaplara el koydu, İldoğan gözaltına alındı.

ADIYAMAN

Hocaömer Mahallesi’nde bulunan Eğitim Sen şubesinde yapılan aramalardan sonra Eğitim Sen Şube Yöneticisi Erdal Yılmaz ve eski yönetici Bekir Gürbüz’ü gözaltına aldı.

MARDİN

Eğitim Sen Mardin Eski Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım da evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

HAKKARİ

KESK Hakkari Şubeler Platformu üyeleri, yaptıkları yürüyüşle operasyonu protesto etti. Platform Dönem Sözcüsü Şerif Ateş, yapılan baskının AKP’nin ‘durmak yok yola devam’ sloganı ile başlattığı “ileri demokrasi hamlesinin devamı” olduğunu kaydetti. Ateş, şunları söyledi: “Kürt sorununda kendine ait bir çözüm iradesi ve projesi olmayan iktidarın, bu politikalarını teşhir eden, çözüme dair söz söyleyecek sözü olan siyasi kurumlara, sendikalara, bireylere yönelik başlattığı bu operasyonların, ülkeye ancak içenden çıkılmaz kaos ortamı getireceği aşikardır.”

MERSİN

KESK Mersin Şubeler Platformu’nun çağrısıyla düzenlenen basın açıklamasında operasyonlar kınandı. Yapılan açıklamayı Kültür Sanat Sen Şube Başkanı İmam Özdemir okudu. Özdemir, geçmişte olduğu gibi bugün de “her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında” olacaklarını ifade etti.

ESKİŞEHİR

Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı’nın evinde ve sendika şubesinde aramalar yapıldı ve bilgisayarların hard disklerine el kondu. Aramalar sonrası açıklama yapan Şanlı, “baskınların kendilerini yıldırmayacağını” söyledi.


‘KESK’E GÖZDAĞI VERMEK AMAÇLI’

Aramaların sürdüğü KESK Genel Merkezi bütün gün ziyaretçi akınına uğradı. EMEP, BDP, CHP, ÖDP, TMMOB, İHD yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti ve kurum temsilcisi Genel Merkeze gelerek KESK’e destek verdi.

Burada açıklama yapan KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, KESK’e yönelik  operasyonun AKP’nin muhalefeti engelleme operasyonlarının bir parçası olduğunu söyledi. Gözaltı, baskın ve tutuklamaların KESK’i susturamayacağını ifade eden Tombul, tutuklanan arkadaşlarının adresleri belli olmasına rağmen böylesi baskınlar yapılmasının gözdağı vermek amaçlı olduğunu vurguladı.

‘DARBE DÖNEMLERİNİ ARATMIYOR’

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı da, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da KESK’in yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise AKP’nin muhalif herkesi gözaltına almaya ve susturmaya çalıştığını belirterek, “AKP’nin başlattığı tutuklama furyası, darbe görüntülerinden farksızdır” dedi.

BDP: KESK OPERASYONU DARBE GİRİŞİMİDİR

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, KESK ve bileşenlerine yönelik yapılan operasyonu kınayarak, gözatıları darbe girişimidir olarak değerlendirildi..

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, KESK ve bileşenlerine yönelik yapılan operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı. KESK ve bileşenleri sendikaların sabah saatlerinde haksız ve hukuksuz bir şekilde basıldığı belirtilen açıklamada, “Bu operasyonlar her şeyden önce hukuk dışıdır, siyasidir, AKP’nin Türkiye’yi kendi faşizan uygulamaları doğrultusunda yeniden dizayn etmeye yönelik gerçekleştirdiği darbeci bir operasyondur. Yüz binlerce üyesi bulunan ve emek alanında demokratik direnişin sembolü olan KESK’e baskın yapılıp, onun Sayın Genel Başkanını ve çok sayıda sendika yöneticisinin gözaltına alınmış olması çok açık bir darbe girişimidir” denildi.

AKP hükümetinin kendisi gibi düşünmeyen, muhalefet eden bütün demokratik kurumları hukuk dışı operasyonlarla tasfiye etmeye çalıştığına işaret edilen açıklamada, KESK’in yaptığı görkemli grevlerin ardından AKP hükümetinin sendikal örgütlenmeyi operasyonla kırmaya çalıştığı belirtildi. Baskılara rağmen KESK’in mücadelesini ve direnişinin engellenemeyeceği ifade edilen açıklamada, gözaltılara karşı AKP’nin faşizan uygulamalarını karşı demokratik tepki gösterilmesi gerektiği dile getirildi. Açıklamada, KESK’le dayanışma içerisinde olacağı da belirtildi.

‘TEK KELİMEYLE IRKÇILIK’

BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan da, tutuklanan sendikacıların tamamının Kürt olduğuna dikkat çekti. Kaplan, “Yapılanlar tek kelimeyle ırkçılıktır” dedi. Tutuklamaların, kamuoyunun başka bir olaya odaklandığı döneme denk gelmesini manidar bulduklarını belirten Kaplan, yapılanın örgütlü topluma ve demokratik yaşama bir saldırı olduğunu söyledi. Saldırının AKP’ye karşı olan herkesi kapsadığını dile getiren Kaplan, “Bu operasyon nedeniyle Başbakanı ırkçı ilan ediyoruz” dedi.

HDK: BARIŞ DİYENLER DÜŞMAN İLAN EDİLİYOR Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Genel Meclis Yürütme Kurulu, yaptığı yazılı açıklamada, “KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve tüm sendika başkan, yönetici ve üyelerini serbest bırakmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi: Başbakan Erdoğan öngördüğü ‘itaatkar ve muhafazakar toplum’ tasavvuruna, emek ve demokrasi karşıtı politikalarına karşı yükselen toplumsal muhalefeti baskı ve zorla susturmak, sindirmek ve atını istediği gibi oynatmak istiyor... Muhalif hiçbir partiye, sendikaya, demokratik kitle örgütüne, hiç bir sese ve soluğa tahammül gösteremiyor. Sokaklarda muhalif hiç bir sendikacı, siyasetçi, hukukçu, gazeteci, sanatçı, yazar, genç, kadın görmek istemiyor.”

HDK, açıklamasında KESK ve KESK’e bağlı sendikalara yönelik “devlet terörüne” son vermeye çağırdı.

EMEP: DERHAL SERBEST BIRAKILSINLAR

Emek Partisi (EMEP) de yaptığı yazılı açıklama ile kamu emekçilerine dönük operasyonu kınadı. EMEP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Tekin Sürek imzalı açıklamada, “Gözaltına alınan KESK’liler derhal serbest bırakılsın” denildi.

‘DEMOKRASİDEN UZAK OLMASININ KANITI’

“AKP İktidarının toplu tutuklamalarla muhaliflerini etkisiz kılma çabaları devam ediyor. Bir süredir, etkisiz kılınmaya çalışılan örgüt KESK” denilen açıklamada şunlar ifade edildi: “Bir taraftan Özel Yetkili Ağır ceza mahkemelerinin kaldırılması tartışılırken, diğer taraftan bu mahkemeler eliyle iktidarın siyasi ve demokratik muhaliflerini tasfiye etmek, AKP iktidarının artık daha az telaffuz ettiği ‘demokrasi’ fikrinden ne kadar uzak olduğunun kanıtıdır. Gözaltına alınma ve tutuklanma nedeni Emek, Barış, Demokrasi ve Özgürlükler için mücadele etmelerinden başka bir şey olmayan kardeşlerimizin özgürlüklerine kavuşması için şimdi birleşme ve demokrasi mücadelesini yükseltme zamanıdır.”


BASKILARA KARŞI  HAYATI DURDURMALIYIZ

AKP Hükümetinin emekçilere dönük saldırıları sonucu grev hakları ellerinden alınan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, KESK’e yapılan operasyona tepki gösterdi.

Ayçin, şunları kaydetti: "AKP iktidarıyla birlikte bir faşizm uygulaması var. Bu yapılanların ileri demokrasi ve Avrupa standartlarıyla bir alakası yok. KESK’e yönelik baskınla AKP’nin maskesi bir kez daha düşmüş, gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. Bir konferadaerasyonun başkanın evine, makamına, odasına girilip her şey aranabiliyorsa bu durum sorgulanmalıdır. Muhalif olanlara gözdağı, tutuklama ve defalarca  cezalar verildi. Bize, Hava-İş Sendikasına üye olan emekçilere dünyanın hiçbir yerinde olamayan grev yasağı getirdiler. Ardından havaalanında eylem yasağı var dediler. Peki ben kamuoyuna derdimi nasıl anlatacağım, nasıl aydınlatacağım insanları, hakkımız nasıl arayacağız?
AKP çok açık yasakçı faşizan anlayışla bu ülkeyi zapturapt altına almak istiyor. Dün bize getirilen grev yasağı bugün KESK’e yönelik baskınlar yarın herkesin sesini çıkaranların yakasına yapışacak. Çeşitli adlarla yapılan operasyonlar, öğrenciler, akademisyenler, HES’lere  karşı çıkanlar içeri alınırken kimsenin sesi çıkmıyordu. Bugün bu çember sendikacılara kadar geldi. Papazın hikayesine geldik. Bizim dışımızdakilere yönelik baskılara ses çıkarmazsak bizim için ses çıkaracak kimse kalmayacak. Kamu, işçi sendikaları ayrımı yapmadan bu baskılara karşı emekçiler ve sendikalar olarak hayatı durmalıyız."

ÖZTÜRK: SENDİKAL HAREKETE GÖZDAĞI

Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP) Dönem Sözcüsü ve TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, hava iş kolunda grev yasağı ile başlayan ve 300 işçinin işine son verilmesiyle devam eden baskı sürecinin KESK’e kadar uzandığı dile getirdi. Öztürk, KESK Genel Başkanın da aralarında olduğu çok sayıda KESK üye ve yöneticisini gözaltına alınmasını kınadığı belirtti. Yaşanan bu duruma platform olarak sessiz kalmayacaklarını ifade eden Öztürk, KESK’e yapılan gözaltı operasyonun bir “suç örgütüne” yönelikmiş gibi yapılarak sendikal harekete gözdağı verilmek istendiğini belirtti. Öztürk, buna karşı emekten yana konfederasyonlar başta olmak üzere emek ve demokrasi güçlerin KESK’le gereken dayanışmayı göstermeye çağırdı.

TÜRK-İŞ VE MEMUR SEN SESSİZ KALDI

KESK’e yönelik operasyonlara tüm yurtta tepkiler sokaklara taşarken, iki büyük konfederasyon, Memur Sen ve Türk-İş konuyla ilgili ‘sessiz’ kalmayı tercih etti.

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: Sendikal faaliyetten dolayı bir gözaltı olacağını düşünmek istemiyorum. Bunun haricinde perde arkasında ne olduğunu bilmediğimiz için sağlıklı bir yorum yapamayacağım. Öteden beri medyada yapılan yorumlar var. Konuşulanlar, yapılan yorumlar sendikal faaliyet nedeniyle değil. KCK operasyonları uzun zamandır sürüyor. Burada da gözaltıların bununla ilintili olduğunu düşünüyorum. Sendikaya ve sendikacılara ilişkin suçlamalar ne ise bu bir an önce ortaya konup, bir an önce adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Gözaltına alınanlar hangi işi yapıyor oluyorsa olsun suçluysa tutuklanması, suçsuzsa kim olursa olsun serbest bırakılmasını istiyoruz.

‘OPERASYON KCK’DEN, KONUŞAMAM’

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak: Sendikal bir konudan dolayı olsa bir yorum yapardım. Ancak KCK operasyonları nedeniyle KESK yönetcilerinin gözaltına alındığını belirtiyor arkadaşlar, onun için bu konuda bir açıklama yapamayacağım.


71 KİŞİ HAKKINDA ARAMA KARARI

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar doğrultusunda ev ve işyerlerinde arama yapılan isimler ise şunlar: Lami Özgen (Ankara) KESK Genel Başkanı, Metin Vuranok (Ankara) Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı, Mehmet Sıddık Akın (Ankara) SES Genel Sekreteri, İzzettin Alpergin (Ankara) Tüm Bel Sen Genel Sekreteri, Mehmet Bozgeyik (Ankara) Eğitim Sen Genel Sekreteri, Sakine Esen Yılmaz (Ankara) Eğitim Sen Kadın Sekreteri, Abdullah Karahan (Ankara) Eğitim Sen Genel Mali Sekreteri, Emel Emre (Ankara) ESM Genel Dış İlişkiler Kadın Sekreteri, Hasan Kaldık (Ankara) SES MYK Üyesi, Lokman Özdemir (Hakkari) DİVES Genel Başkanı, Seyran Şık (Ankara) Haber-Sen Genel Kadın Sekreteri, Devrim Kahraman (Ankara) Tüm Bel Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı, Ferruh Çelik (Ankara) Tüm Bel Sen Ankara 2 Nolu Şube Yöneticisi, Yılmaz Yıldırımcı (Ankara) Tüm Bel Sen Ankara 2 Nolu Şube Yöneticisi, Çerkez Aydemir (Ankara) Eğitim Sen 2 Nolu Şube Sekreteri, Erdal Turan (Ankara) SES Ankara Şube Yöneticisi, Fikret Çalağan (Ankara) SES Ankara Şube Yöneticisi, Nihat Kılınçalp (Ankara) Eğitim Sen Ankara 1 Nolu Şube Üyesi, Mehmet Sezgin İbin (Ankara) Tarım Orkam Sen Şube Yöneticisi, Mustafa Bozan (Ankara) Yapı Yol Sen Şube Başkanı, Reşit Sünbül (Ankara) Eğitim Sen  4 Nolu Şube Yöneticisi, Aykut Erhan Turgut (Ankara) Eğitimsen    2 Nolu Nolu Şb.Yöneticisi, Civan Yıldırım    (Ankara) BES 2 Nolu Şb.Yöneticisi, Yunus Akıl (Ankara) Bts Eski Genel Başkanı/KESK Genel Meclis Üyesi, Belgizar Sazak (Ankara) BES Genel Meclis Üyesi, Bülent Kaya (Ankara) BES Eski Genel Başkanı/Kesk Genel Meclis Üyesi, İzzettin Ekin (Ankara) Haber-Sen, Mehmet Arda (Ankara) Eğitim Sen, Mehmet Sadık Varlı (Ankara) Eğitim Sen, Özkan Yorgun (Ankara) Tarım Orkam Sen, Cebrail Arslan (Ankara) Tüm Bel Sen, Osman İşçi (Ankara) Araştırma Görevlisi/Eğitim Sen Üniversiteler Şubesi, Kasım Birtek (Diyarbakır) Eğitim Sen Şb.Başkanı, Sadrettin Kaya (Diyarbakır)    KESK Denetleme Kurulu Üyesi, Veysel Özhekti (Diyarbakır) BTS Şb.Yöneticisi, Yusuf Kösele (Adana) Haber-Sen Şb.Sekreteri, Hanım Koçyiğit (Sakarya) Eğitim Sen, Erdal Yılmaz (Sakarya) SES, Bekir Gürbüz (Adıyaman) Eğitim Sen, Cezmi Gündüz (Ağrı) Eğitim Sen, Abdulgani Cayhan (Bitlis) Eğitim Sen, Salih Ersan, Sibel Anıl, Faik Deli, Alican Kaplan, Cemile Duman (Haber-Sen), Ahmet Koçyiğit (Tarım Orkam Sen),  Hadi Arslan (İzmir)    Haber-Sen Şb Yöneticisi, Abdulkadir Baydur (BES), Niyazi Yılmaz (Eğitim Sen), Tarık Kaya (Malatya)    Eğitim Sen, Hamdullah Yıldırım (Mardin) Eğitim Sen, Şahin Kayıkçı    (Siirt)    Eğitim Sen, Şerif İldoğan (Urfa) Eğitim Sen, Hasan Ölgün (EğitimSen) Müzahit Karakuş (Van) Eğitim Sen, Cengiz Paycu (Eğitim Sen), Zeyyat Ceylan (Diyarbakır) Eğitim Sen Genel Meclis Üyesi, Sinan Gündüz (Diyarbakır), Yılmaz Güneş (Diyarbakır) Eğitim Sen Genel Meclis Üyesi, Ayten Tekeş (Diyarbakır)    Genel Meclis Üyesi, İlhan Akbaş (Hakkari), Yılmaz Meşeli (İstanbul), Cemil Özen (Adana), Ali Paşa Şanlı(Eskişehir) Eğitim Sen Şb.Başkanı, Hayati Mehmetoğlu (Kars), Mesut Fırat (Kocaeli) Eğitim Sen Genel Meclis Üyesi, Mutahir Karakuş, İsmail Remzi Kaya, Deniz Bozbey (Kocaeli), Sinan Muşlu (Mersin) Eğitim Sen Genel Meclis Üyesi.

ÖNCEKİ HABER

78'de Elazığ’da Alevi katliamı engellendi

SONRAKİ HABER

10 milyar dolar neden hibe edildi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...