Pankart asan CHP'lilere araçtan ateş edildi

Beykoz'da 'hayır' pankartı asan CHP'lilere yoldan geçen bir araçtan kurusıkı tabanca ile ateş edildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

08 Nisan 2017 04:46
Paylaş

CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan'ın aralarında bulunduğu CHP'liler, Kavacık Mahallesi Orhan Veli Kanık Caddesi üzerindeki bir binaya vinç yardımıyla 'hayır' pankartı asarken yoldan geçen araçtaki kişilerin sözlü tacizine uğradı. Birkaç sefer buradan araçlarıyla geçen kişiler, kuru sıkı tabancayla gruba doğru birkaç el ateş etti. Olayın bildirilmesi üzerinde polis, 3 kişiyi gözaltına aldı.

Bu arada, CHP'liler o anda sosyal medyadan canlı yayın yapıyordu. Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, pankart asan gruba bir araçtan tabaca ile ateş edilmesi ve yaşanan gerginlik görünüyor. (DHA)

BARIŞ YARKADAŞ: İKTİDAR HER SALDIRI SONRASI BIYIK ALTINDAN GÜLÜYOR

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Beykoz'da CHP'lilere yönelik saldırıya tepki gösterdi. Olaya dair yazılı açıklama yapan Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

"Gece saat 01.30 sularında HAYIR afişi ve pankartı asan CHP Beykoz İlçe Bşk. Mahir Taştan ve arkadaşlarımıza bir araçtan üç el ateş edildi.

Beykoz Kavacık mevkiinde gerçekleşen saldırı esnasında arkadaşlarımız içinden ateş edilen aracın plakasını Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi.

35 AZ 834 plakalı aracın içinden ateş açıldığını tespit eden arkadaşlarımız, durumu polise bizzat giderek de anlattı.
Polis araçta bulunan üç şüpheliyi kısa bir süre sonra gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinde bir adet kuru sıkı tabanca çıktı.Saldırının da bu silahla yapıldığı anlaşıldı. 

CHP İlçe Başkanımız Mahir Taştan, Gençlik Kolları Başkanımız Kenan Otlu, Meclis Üyelerimiz Aydın Düzgün, Deniz Yıldız ve Kerem Ersin ile bir grup partilimiz saldırganlardan şikayetçi oldu. 

Ancak ne yazık ki; her üç saldırgan da ifadelerinin ardından savcı tarafından serbest bırakıldı. Gece yapılan saldırı gösterdi ki; yaşananların sorumlusu İktidarın çatallı ve zehirli dilidir.

HAYIR oyu verenleri 'terörist' , 'vatan haini' , 'şeytan' ve benzeri tanımlarla hedef gösteren iktidar, bu saldırılara çanak tutmakta ve adeta teşvik etmektedir. 

Türkiye'nin değişik yerlerinde yapılan saldırılara karışan kişilerin serbest bırakılması ise saldırganları cesaretlendirmektedir. 

İktidar, bu saldırıları bugüne dek bir kez olsun bile kınamamıştır. Bu da İktidarın saldırılardan hiçbir rahatsızlık duymadığının göstergesidir. 

HAYIR oyu verenlere yönelik baskılar devlet eliyle sürerken halk adeta mengeneye alınıyor. 

Ancak ne yaparlarsa yapsınlar; halkımız tek adam rejimine ve cumhuriyetimizin ortadan kaldırılmasına izin vermeyecek.
Bu tür saldırıları teşvik eden, saldırı sonrası bıyık altından gülümseyen iktidar mensupları ise tarih önünde utançla anılacak.!" (İSTANBUL) 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Takla atan otomobil ATV binasının bahçesine uçtu

SONRAKİ HABER

YouTube reklam kurallarında değişikliğe gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...