07 Nisan 2017 14:50

Ne olacağız?

Gençlik referandum hakkında ne düşünüyor? Neden “evet”, neden “hayır” diyorlar?

Paylaş

Tuzluçayır Anadolu Lisesi öğrencileri

16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum ülkenin hatta dünyanın tartışma konusu oldu. Biz de çevremiz ne diyor öğrenmek istedik. Gençlik referandum hakkında ne düşünüyor? Neden “evet”, neden “hayır” diyorlar? Kanunlar nasıl değişecek? En önemlisi bize ne olacak?

Okulda bir öğrenci sohbet ederken referandumda “evet” diyeceğini söyledi. “Neden evet?” dediğimiz de, “Çünkü ailem Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyor. En doğrusunu o bilir. Ben de cumhurbaşkanımıza güveniyorum ve inanıyorum.” dedi. “Neden ‘hayır’ değil?” dediğimizde ise “Hayır diyenler vatan haini, PKK’lı oluyor. Ben vatanıma ihanet etmem.” cevabını alıyoruz.  Evet çıkması durumunda ne olacağını sorduğumuzda ise, “Herkes özgür olacak. Ülke İslami şartlara uygun yönetilecek.” diyor.

Kendisinin Saadet Partili olduğunu söyleyen ve partideki büyük bir çoğunluğun referandumda “evet” dediğini aktaran bir öğrenci ise “Böyle olmasında da bir yanlışlık yok. Bağlı olduğumuz kurum ve örgütler ne derse biz sorgulamadan kabul mü edeceğiz yani.” diyor. 

 

ÖNCEKİ HABER

“Demokratik Bir Anayasa İstiyoruz”

SONRAKİ HABER

Ne Olacak Bu Meslek Liselinin Hali?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa