07 Nisan 2017 14:47

“Demokratik Bir Anayasa İstiyoruz”

“Neden evet neden hayır?” diye soruyoruz Tınaztepe Anadolu Lisesi öğrencilerine.

Paylaş

Tınaztepe Anadolu Lisesi öğrencileri

“Neden evet neden hayır?” diye soruyoruz Tınaztepe Anadolu Lisesi öğrencisi Ece'ye. “Çünkü her şey tek adamın eline ve sorumluluğuna verilmiş olacak ki bu adam şu an ülkeyi uçuruma sürüklüyor. Koşullar şu an çok kötü, eğer ‘evet’ çıkarsa koşullar çok daha kötüye gidebilir. ‘Hayır’ diyenlere tehditkar söylemler başlamış hatta yaptıkları her şeyi engellemişlerdi, düşüncelerimizin artık hiçbir önemi ve gerekliliği kalmıyor. ‘Evet’e geldiğimizde ise savunulacak hiçbir yönü yok fakat sırf bu halk nasıl bir adama oy verdiklerini görsünler diye ‘evet’ çıksa büyük bir ders olurdu ama ‘evet’ ders amaçlı bile kötü.” diyor.  “Sence sonuç ne çıkar?” sorumuza ise,  “Sonuç ‘hayır’ın çok olmasına rağmen evet çıkacak, bir oyun yapıp evet çıkartacaklar çünkü seçimlerimiz hiçbir zaman adaletli olmuyor.” diyor.

“Peki  sen nasıl bir anayasa olmasını  isterdin?” dediğimiz de ise “Herkese düşünce, yaşama, eğitim görme gibi özgürlükleri veren ve demokratik bir anayasa olmasını isterdim.” diyor. 

Batuhan sözü girerek, “Sen tek bir adama bütün her şeyi emanet edemezsin. Evet ile beraber şeriata geri dönüleceğini düşünüyorum. Bugün ‘evet’ çıkarsa OHAL bitecek deniyor, şimdi bitirilemiyor mu bu OHAL? Şu an yargıyı zaten elinde bulunduruyor ama ‘evet’ çıkarsa iyice hakim olacak ve kullanacaktır. Cumhurbaşkanı zamanında bir konuşmasında, ‘Başkanlık Amerika gibi emperyalist devletlerin kullandığı bir sistemdir, biz bunu yapmayız.’ demişti ama şimdi ülkeyi başkanlık için referanduma götürüyor, bir dediği bir dediğini tutmuyorç” diyerek tepki gösteriyor. Evet oyu çıkarsa demokrasinin ortadan kalkacağını ifade eden Batuhan’a, “Peki sen nasıl bir anayasa isterdin?” diye sorduğumuzda ise, “Demokratik bir sistem isterdim. Duraklarda bombaların patlamadığı, insanların ölmediği, askerlerin şehit olmadığı, insanların ezilmediği bir sistem. Ne yazık ki bu yok ve başkanlık gelirse tamamen ortadan kalkacak.” diyor. Batuhan da diğer arkadaşları gibi ‘evet’in çıkması için oy çalınacağını düşünüyor.

ÖNCEKİ HABER

Adana'da ‘Hayır’ pankartları indirildi

SONRAKİ HABER

Ne olacağız?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa