07 Nisan 2017 13:10

MİT TIR’ı sanıkları avukatı hakim karşısına çıktı

Adana’da MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili davada tutuklu yargılanan savcı ve avukatlar FETÖ üyeliği iddiasıyla hakim karşısına çıktı.

Paylaş

 Adana’da MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili davada tutuklu yargılanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile eski savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca’nın avukatlığını yapan Alpdeğer Tanrıverdi’nin “FETÖ” üyesi olduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davada 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Tanrıverdi, örgüt üyeliği suçunu kabul etmedi. Eski savcıların avukatlığını yaptığı için tutuklandığını söyleyen Tanrıverdi, savunmasında şunları söyledi: “Ben avukatlık yaptım. Bunu da en doğru şekilde, mesleki kurallar içerisinde en iyi şekilde icra ettim. Bunun dışında atılı suçlamayla ilişkim olmamıştır. Ben cemaat denilen yapının yanından geçmedim. Bu yapının gazete veya dergilerine elimi sürmedim. Savcı Aziz Takçı, üniversiteden 25 yıllık arkadaşım. Çocuklarına sahip çıktığım için tutukluyum. Evime polis geldiğinde dava ile ilgili dosyaları delil olarak almak istediler. Ben de bu belgelerin devlet sırrı niteliğinde olduğunu söyledim. Polis de dosyaları mühürlü delil torbalarına koydu. Basında bu belgeler sanki yasadışı yolla bendeymiş gibi haberler çıktı. Örgüt üyesi değilim. ” (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan mitingine giden midibüs devrildi: 3 ölü, 16 yaralı

SONRAKİ HABER

Barış imzacısı Stephenson görevine iade edilmeli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa