25 Haziran 2012 09:01

FestivalKaraborsa: Korkusuz neşeli sanat

Hayat Televizyonu ekranlarında Cumartesi günleri Mustafa Kara'nın sunduğu ‘az bulunur kıymetler borsası’ Karaborsa programı, Nişantaşı Sanat Parkında düzenlediği festivalle dördüncü sezonunu sonlandırdı. Devlet ve şehir tiyatrosu oyuncularının kamusal özerk tiyatro mücadelesine destek olmak amacıyla  ‘Korkuya İnat N

FestivalKaraborsa: Korkusuz neşeli sanat
Paylaş
İsmail Afacan / Suzan Demir

Bir haftalık Sanat Maratonunu geride bırakan tiyatro oyuncuları ayağının tozuyla gelerek ‘FestivalKaraborsa’yı selamladı. Gençlerin yoğun katılım gösterdiği ‘Festival Karaborsa’ya Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz katılan isimler arasındaydı.  FestivalKaraborsa'nın sunuculuğunu ise Ayşen Güven yaptı.

SAVAŞA KARŞI BARIŞ EZGİLERİ

Korkuya İnat Neşeli Sanat şiarıyla yola çıkan ‘FestivalKaraborsa’ Feryal Öney’in ezgileriyle başladı. Hayat Televizyona ve Karaborsaya birçok kez gittiklerini ve korkuya karşı özgür sanat için burada olduklarını belirtti. Elyazıya, Tersname gibi türkülerini seslendiren Öney, baharın gelişini yukarıdan bekleyerek olmayacağını baharın gelişinin bir araya gelerek olacağını vurguladı. Magosa Türküsü, Altın Yüzük ve Dün Gece gibi parçalarıyla özdeşleşen Grup Abdal duygusal parçalarıyla yer aldı. Hayat Tv ve Karaborsa’nın kendilerine verdiği desteğe teşekkür etti. Rock  Grubu Teneke Trampet ise parçalarını Metin Göktepe, ve Hrant Dink’e ithaf etti. Savaş gazetecilerine, savaş hükümetlerine, savaş bezirganlarına karşı barış savunucularına sahneden selam gönderdi.

HACİVAT İLE KARAGÖZ DEVLETE KARŞI

‘Tiyatro Evi’ Hacivat ile Karagöz gösterisiyle  ‘Palyaço Modern’ ise sergilediği performansla Karaborsa izleyicilerine keyifli anlar yaşattı. Tiyatro Evi Hacivat ile Karagöz temsilinde devlet ve bürokrasiye gönderme yaptı. İzleyeni de temsilin bir parçası haline getiren Hacivat ile Karagöz’ün diyalogları yönetenlere gereken mesajı iletti. Palyaço Modern ‘Seni Yenicem İstanbul’ oyununu sergiledi. Pandomim ve palyaço gösterilerinden beslenen oyunda, bireyin kendisine dayatılan çizgilere aşma mücadelesini anlattı. (İstanbul/EVRENSEL)


İstanbul Şehir Tiyatrolarındaki yönetmelik değişikliğini ve devlet tiyatrolarının özelleştirilmesini karşı çıkan devlet ve şehir tiyatrosu oyuncuları, Korkuya Karşı Özgür Sanat diyerek başlattıkları Sanat Maratonundan çıkarak FestivalKaraborasa’ya katıldı. Bir hafta buyunca hiç ara vermeden yaptıkları Sanat Maratonuyla bir dünya rekoru kırarak gelen Fırat Tanış ve Aslı Öngören’in aralarında bulunduğu tiyatro oyuncuları, coşkuyla karşılandı. İŞTİSAN adına Aslı Öngören festival kürsüsünden seslendi. Sanat Maratonu süresince yanlarında olan Hayat Televizyonuna  teşekkür etmek için buraya geldiklerini ifade etti. Yorgun bir etkinlikten çıktıklarını belirten Öngören ‘dostlarımızdan sizlere selam getirdik’ dedi.

ÖNCEKİ HABER

25 Mayısta istedi, 25 Haziranda Mecliste

SONRAKİ HABER

Anadilsiz insan, köksüz ağaca benzer

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...