07 Nisan 2017 13:00

Kampüsümüzden Sınıfımızdan Başladık Hayır Demeye

Hayırın sesini yükseltmek, olabildiğince görünür kılmak bizim amaçlarımızdan biri; öncelikle umudu bir tohumken yeşertmek.

Paylaş

Çatıdan Hayır Grubu

İstanbul Teknik Üniversitesi

bütün gecelerin sonunda

yeni bir başlangıç vardır

Gücü elinde tutmak için olmayan taraflar yaratmak ve o tarafların bağlarını teker teker kopartmanın bir sonucudur empati yoksunluğu. Gerilim artar, mantık ile kurulan cümleler adreslerine ulaşamaz olur. Bu süreçte çok keskin taraflar oluşur, üstelik zamanla iki yetmez, üç yetmez gün geçtikçe bu tarafların sayısı artar fakat keskinleşen bu taraflar ya bilmez ya da unutmuş durumda olurlar aslında aynı gemide olduklarını. Evinden başka bir şehre okumak için gelenler, çalışmak zorunda olanlar, gelecek kaygısı taşıyanlar ve herhangi bir felakette, bir depremde, ilkokullara gelen zarflara harçlıklarımızı ve fazlasını koyanlar hepimizdik. İşte bundan farklı bir hayır nedeni yazmak istiyorum diğer tüm mantıklı şüphelerimizin dışında.

Biliyoruz ki bizleri bölen ve gençlik taleplerimizden uzaklaştırmaya çalışan düşünce, güç kazanma yolunu bu bellediği için yapıyor ve eğer kırarsak bu düşünceyi, karşı çıkarsak ayrıştırmalara sadece seçimde değil ilerisinde de umut var olur ve var olmaya devam eder. Üniversite öğrencileri olarak ileride gelecek kaygısı ile uykularımızın kaçmadığı, bilimsel ve tarafsız üniversitelerde yarına ulaşmak için; bizleri böldükleri kimsenin yanına kar kalmasın, güçlerine mantıksızca güç katmasınlar diye, bu bir başlangıç olsun, bizi bölmeye bir daha cesaret edemesinler diye hayır demek istiyoruz.

Hayırın sesini yükseltmek, olabildiğince görünür kılmak bizim amaçlarımızdan biri; öncelikle umudu bir tohumken yeşertmek ve koca bir çınar haline getirmek için üniversitemizden, kampüsümüzden, sınıfımızdan başladık hayır demeye. Yapabileceğimizi yapmadan geçmesin zaman diye, vicdanımız bizi her gece sorguya çekmesin, rahat kalabilsin diye. En önemlisi de geleceksizleştirilmemize karşı kelime anlamında da evren ve kenti harmanlayan üniversitelerin en hareketli bileşenleri, öğrencileri, olarak sorgulayabilecek, tartışabilecek bir mirası sürdürebilmek için hayır diyoruz. Bizim deyişimiz aynı zamanda herkese açık bir davettir de; fikirlerimizle ya da emeğinizle birlik olup daha güçlü umutlar yaşatabilelim diye.

ÖNCEKİ HABER

Akdeniz’de işten atılan 32 işçi geri çağrıldı

SONRAKİ HABER

Malatya Cezaevinde kadın tutuklulara işkence

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa