Stockholm'de bir kamyon yayaların arasına daldı: 5 ölü

Stockholm'de yayaların üzerine kamyon sürüldü, 5 kişi hayatını kaybettiği, 14 kişi yaralı.

07 Nisan 2017 12:21
Paylaş

İsveç'in başkenti Stockholm'ün kent merkezinde bir kamyon, yayaların üzerine sürüldü. Saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı.

Olay Drottningsgatan caddesinde gerçekleşti. Rakhmat Akilov'un sürdüğü kamyon, cadde üzerindeki Ahlens mağazasına daldı. Akilov'un IŞİD üyesi olduğu belirtildi.

Terör alarmının verildiği polis anonslarında çok sayıda yaralının bulunduğu belirtildi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Stockholm'deki tüm metro istasyonları güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Bira üreticisi Spendrups firması, saldırıda kullanılan aracın kendilerine ait olduğunu ve daha önce çalınmış olduğunu açıkladı.

İsveç polisi saldırıda ilk olarak iki kişinin öldüğünü duyurdu. Daha sonra yaptığı açıklamada ölü sayısı 3 olarak bildirildi. Toplamda 5 kişi hayatını kaybederken 14 kişi yaralandı.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Göteborg'dan Stockholm'e hareketinden önce yaptığı açıklamada, "Hükümetimiz olayla ilgili sürekli bilgi alıyor; ilgili tüm kurumlarımızla destek vermeye devam ediyoruz" dedi. 

Stockholm polisinden yapılan açıklamada, Stockholm halkının, olayın meydana geldiği şehir merkezinden uzak durmaları çağrısı yapıldı. Bazı görgü tanıkları da polisin, yayaları şehir merkezinden eski şehir bölgesine doğru gitmekten kaçınmaları yönünde uyardığını dile getirdi.

Polis ayrıca, olayın meydana geldiği yerin yakınında bulunan ve genellikle varlıklı kesimin yaşadığı Södermalm bölgesindeki insanlara çağrıda bulunarak, evlerinden çıkmamalarını istedi.

Stockholm Belediyesi de internet sitesinden yaptığı açıklamada, şehir merkezinde bulunan Stockholmlülerin yakınlarıyla temas kurmalarını ve durumu onlara bildirerek güvende olduklarından emin olmalarını istedi. 

Ayrıca, İsveç polisi, olayla ilgili ulaşmaya çalıştığı şahsın fotoğrafını basına dağıttı. 

Stockholm saldırının ardından alarm durumuna geçti. Stockholm polisinin isteğiyle kentteki tüm büyük alışveriş merkezlerinin kapatıldı. Ayrıca, kentteki tüm sinema ve belli başlı tiyatro salonlarındaki film gösterimi ve oyunlar da iptal edildi.

Bunların dışında, Stockholm içinde tüm metro ve banliyö trenlerinin seferleri iptal edildi ve kentte toplu ulaşım büyük ölçüde aksadı.

Metro ve banliyö seferlerinin yanında kente gelen ve kentten giden tren seferleri de iptal edildi. Evlerine ulaşmakta güçlük çeken vatandaşlar, şehir merkezinde açık olan restoran ve kafelere akın etti.

2 KİŞİ GÖZALTINDA

Stockholm polisinden yapılan açıklamada 2 kişinin, bilgisine başvurulmak üzere gözaltına alındığı bildirildi. Stockholm polisi hareket merkezi yetkilisi Towehegg, "Bu iki kişinin olayla ilgili bazı bilgileri olduğunu düşünüyoruz. Olay yerinden elde edilen bilgiler bu yönde. Bu nedenle, bu iki şahıs polis merkezine götürüldü," şeklinde konuştu.  

Dışişleri'nden İsveç'teki terör saldırısına kınama

Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınadığına yönelik açıklama yaptı: Sözkonusu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Benzer saldırılara birçok kez maruz kalmış olan Türkiye ve Türk halkı, İsveç'in ve İsveç halkının acısını paylaşmaktadır. Terörle mücadelede küresel işbirliğinin önemini vurgulayarak, terörün her türlüsüne karşı uluslararası toplum, dost ve ortaklarımızla dayanışmamızı kararlılıkla sürdüreceğimizi tekrarlıyoruz. " (DIŞ HABERLER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Taşlaşan Şehir: Pompeii

SONRAKİ HABER

AKP'nin ‘Evet’ bildirisini almayan kadına kriz geçirttiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...