07 Nisan 2017 11:20

DİSK/Gıda-İş: Hukukçulara yapılan saldırıyı kınıyoruz

DİSK/Gıda-İş tarafından yapılan açıklamada İstanbul Adliyesi’nde avukatlara yönelik polis saldırısı kınandı.

Paylaş

DİSK/Gıda-İş Sendikası Genel Merkezi yaptığı yazılı açıklama ile aralarında sendikanın avukatı Erkan Ünüvar’ın da bulunduğu avukatlara yönelik saldırı kınandı.

Gıda-İş Sendikası tarafından yapılan açıklama şöyle: 

“Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonlarda göz altına alınan meslektaşlarıyla dayanışma için, Çağlayan adliyesinde oturma eylemi yapan, aralarında sendikamızın Av. Erkan Ünüvar’ın bulunduğu hukukçulara yönelik yapılan müdahale ile, hukuk bir kez daha ayaklar altına alınmıştır.

Hukukçulara yapılan müdahale sonucunda sendikamız Av. Erkan Ünüvar’ın ayak bileği, Av. Gökmen Yeşil’in burnu kırılmıştır. Yapılan operasyonlar, dosyalar için alınan gizlilik kararları üzerine hukukçulara dönük yapılan bu sert müdahale düşünüldüğünde, iktidarın 16 Nisan sonrasında nasıl bir Türkiye yaratmak istediğini açık ve net ortaya koymaktadır.

İktidar tarafından, billboardlarda yargının tarafız ve bağımsız olacağı söylenirken, adliyelerde tarafsız ve bağımsız yargı için mücadele eden hukukçular saldırıya uğruyor, yerlerde sürükleniyor, ayakları, burunlar kırılıyor ve göz altına alınıyor. Billboardlara yazılanın ne kadar aldatmaca olduğu gerçeği bir kez daha su yüzüne çıkmış oluyor.

Bu ülkede hukukçular güven içinde değilse, görevlerini yaparken göz altına alınıyor, saldırıya maruz kalıyorsa, sıradan insanların hukukunu kim koruyacak, yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığını kim denetleyecek sorusunun karşılığı boş kalmaktadır.

Dün hukukçuların kendi meslek onurlarını, meslektaşlarını, her şeyden önce tarafsız ve adil bir yargılama sürecinin işlemesi için yapılan oturma eylemi, tüm halkın ve emekçilerin ortak istemi ve talebidir.

Bu nedenle dünkü müdahalede sonucunda yaralanan ve göz altına alınan hukukçu arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyor, yapılan müdahalede sorumluluğu olanlara dönük soruşturma yapılması hukuk devletinin bir gereği olduğunu düşünüyoruz.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji'den Doğu Akdeniz için kuvvetli yağış uyarısı

SONRAKİ HABER

Bedri Rahmi Eyüboğlu sergisi Ankara’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...