24 Haziran 2012 12:57

İşçiler ölürken, Mecliste iş sağlığı yasalaştı

İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenlerin ve Yaralananların Aileleri, her pazar tuttukları vicdan nöbetinin 6’ncısını gerçekleştirdi. 20 işçinin hayatını kaybettiği Davutpaşa patlaması için nöbet tutan aileler, bu hafta 11 işçinin yaşamını yitirdiğini, 8 işçinin yaralandığını söyledi.İş Cinayetlerinde Hayat

İşçiler ölürken, Mecliste iş sağlığı yasalaştı
Paylaş

İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenlerin ve Yaralananların Aileleri, her pazar tuttukları vicdan nöbetinin 6’ncısını gerçekleştirdi. 20 işçinin hayatını kaybettiği Davutpaşa patlaması için nöbet tutan aileler, bu hafta 11 işçinin yaşamını yitirdiğini, 8 işçinin yaralandığını söyledi.

İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenlerin ve Yaralananların Aileleri, Galatasaray Meydanı’nda “Vicdan Nöbeti” eyleminin 6’ncısını gerçekleştirdi. “İşçiler ölüyor vicdanımız nöbette”, “Yeni yasa: işveren selamette, ya işçiler?​” pankartlarının açıldığı nöbette, “Hesap ver”, “Sorumlular yargılansın” dövizleri ile iş kazalarında yaşamını yitirenlerin fotoğrafları açıldı. Nöbet eyleminde bu hafta 31 Ocak 2008 tarihinde İstanbul Davutpaşa’da maytap atölyesinde meydana gelen ve 20 kişinin yaşamını yitirdiği 116 kişinin yaralandığı patlamada yaşamını yitirenlerin aileleri adına Hakkı Güleç, açıklama yaptı.

‘YENİ YASAL DÜZENLEME YAPILABİLİR Mİ?​’

Meclis’te bu hafta “işçi sağlığı” değil, “iş sağlığı- güvenliği” olan yasa tasarısının görüşüldüğünü belirten Güleç, “Mevcut olanı uygulamayan, işçi lehine yeni yasal düzenleme yapılabilir mi?​”diye sordu. Güleç, yasa düzenlenmesine bile tahammül gösterilmeden “aman işverenin karı azalmasın” diye ötelendiğini söyledi. Yasanın görüşüldüğü sırada işçi ölümlerinin devam ettiğini kaydeden Güleç, bu hafta boyunca 11 işçinin hayatını kaybettiğini, 8 işçinin yaralandığını ifade etti. Eylem yapmalarının nedeninin işçi ölümlerine karşı duydukları öfke olduğunu dile getiren Güleç, iş cinayetlerinin bir daha yaşanmaması için “adalet” talep etti. Güleç, sağlıklı yaşam koşulları ve kanun dışı çalışma koşullarını sona erdirmek için iş cinayeti davalarının takipçi olacaklarını söyledi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Seçimin galibi Müslüman Kardeşler

SONRAKİ HABER

İsrailliler yine ‘öfkelendi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...