07 Nisan 2017 10:09

HDP'li Buldan ve Önder, Bakan Bozdağ'la görüştü

HDP'li vekiller Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, cezaevlerinde süren açlık grevleriyle ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü.

Paylaş

Meclis Başkanvekili Pervin Buldan ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 18 cezaevinde süren açlık grevleriyle ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü. Görüşmeden sonra açıklama yapan Buldan ve Önder, Bakan Bozdağ’ın dile getirilen hak ihlallerini süratle araştırılacağını belirttiğini ifade ettiler. 

HDP’li Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, 15 Şubat 2017 tarihinden bugüne 18 farklı cezaevinde dönüşümsüz açlık grevi yapan 169 mahpusla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'la görüştü. Yaklaşık bir buçuk saat süren bir görüşme sonrasında kamuoyuna yazılı açıklama yapan Buldan ve Önder, açlık grevi yapan mahpusların geldiği noktaya dair gözlemlerini Bakan Bozdağ'a aktardıklarını açıkladı. 

Açıklamada, “Açlık grevlerinin artık yaşamsal tehlike sınırına geldiği gerçeğini göz önüne alarak, bir an önce nitelikli bir diyalog ve cezaevlerinde etkili bir denetim yapılmasının aciliyetini vurguladık. Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ, bütün bu aktarımlarımızı not aldı. Cezaevlerindeki hak ihlalleri ve kötü muamele uygulanması konusunda hiçbir toleranslarının olmadığını ve olmayacağını belirterek, dile getirdiğimiz hususları da süratle araştıracağını ve yasalara aykırı bir durumun tespit edilmesi halinde gereğinin yapılacağını belirtti” ifadeleri yer aldı (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

NATO: Saldırının sorumlusu Suriye rejimidir

SONRAKİ HABER

‘Oyun İçinde Oyun’a büyük ilgi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...