07 Nisan 2017 09:16

BES’ten büro emekçilerine hayır çağrısı

BES, iş güvencesinin, sendikal hakların ve demokrasinin korunması için büro emekçilerini hayır oyu kullanmaya çağırdı. 

Paylaş

16 Nisan’daki referanduma sayılı günler kala KESK’e bağlı sendikaların hayır çalışmalarını sürdürüyor. Büro  Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Fikret Aslan, Sendika Genel Merkez Yöneticisi Meryem Çağ, örgütlü oldukları işyerlerinde çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir’e geldi. 

İşyeri ziyaretleri öncesinde de sendika binasında basın mensupları ile bir araya gelen sendika yöneticileri, referandum sürecine yönelik açıklamalarda bulundu. Sendika Genel Başkanı Fikret Aslan,  hakların ve güçler ayrılığının olmadığı bir toplumda anayasadan bahsedilemeyeceğini belirterek “16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu ile Türkiye tarihi bir dönemeçle karşı karşıya bırakılmıştır. 1982 anayasasının baskıcı, otoriter yanını değiştirmek şöyle dursun, darbeci askerlerin bile yapmaya cesaret edemediği değişikliklerle kuvvetler ayrılığı ilkesi bir yana bırakılarak olağanüstü yetkilerle donatılmış bir tek adam rejimi inşası topluma dayatılmaktadır” dedi. 

‘REFERANDUMDA KHK’LARI DA ONAYLAYACAĞIZ’

Referandumda OHAL KHK’larının da oylanacağını dile getiren Aslan şunları söyledi “Tercihimiz ‘evet’ ise gece yarıları yayınlanan KHK’lerle sorgusuz sualsiz işten çıkarılan kamu emekçilerinin mağduriyetine, grev yasaklarına, satış sözleşmelerine, iş güvencemizin kaldırılmasına, performansa göre ücrete, kamuda kadrolaşmaya, sınavlarda kayırmacılığa, liyakatsiz atamalara, devlet memuru yerine parti memuru olmaya da onay vermiş olacağız. Referandum da evet çıktığı takdirde yayınlayacakları KHK’lerle bizleri nasıl bir çalışma yaşamına mahkûm edebileceklerini görmek için kâhin olmaya gerek yoktur. 

‘İŞ GÜVENCESİNİN KORUNMASI İÇİN HAYIR’

Aslan, hayır çağrılarını şu şekilde dile getirdi “İş güvencesinin ortadan kaldırılmasına, sendikasızlaştırma dayatmalarına, enflasyon oyunları ile kamu emekçilerinin ücretlerinin düşürülmesine, fazla çalışma ücretlerinin çalınmasına, ücret adaletsizliklerine, kadrolaşmaya, esnek çalıştırmaya, bireysel emeklilik sistemine, mobbinge, kamu emekçilerinin söz ve karar haklarının olmadığı bir sisteme hayır diyoruz”. (İzmir/EVRENSEL)
 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Lavrov: ABD'nin saldırısı, Irak işgalini hatırlatıyor

SONRAKİ HABER

TÜPRAŞ işçisi yarım gün iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...