07 Nisan 2017 08:43

HDP Gebze’de hayır mitingi düzenleyecek

HDP Kocaeli İl Örgütü 9 Nisan’da Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda hayır mitingi düzenleyecek.

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş’ın katılımıyla İzmit BullgariRestaurant’ta gerçekleştirilen kahvaltıda konuşan İl Eş Başkanı İbrahim Ergin, “9 Nisan Pazar günü saat 13.00’te Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağımız hayır mitingine tüm Kocaeli halkını davet ediyoruz. Miting için gerekli tüm yasal izinler alınmıştır” diye konuştu. 

Kahvaltının ardından konuşan HDP İl Eş Başkanı İbrahim Ergin, referanduma kadar kalan sürede çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtti. Bazı yerel gazetelerde HDP’nin referandumda kararsız olduğunu yazan köşe yazarlarını eleştiren Ergin, “Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları daha da yükselterek emek kenti Kocaeli’de de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yerelde bazı köşe yazarları, referandumda HDP kararsız kaldı, evet diyecek gibi yazılar yazıyorlar. Bu kişileri kınıyorum. Onları da9 Nisan Pazar günü saat 13.00’te Gebze Meydanı’nda yapacağımız hayır mitingine tüm Kocaeli halkımızlabirlikte davet ediyorum” dedi. 

‘12 EYLÜL’DEN FARKLI DEĞİL’

Ergin’in ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, getirilmek istenen değişikliklere karşı çıktıklarını belirterek, “Geçmişte de hak gaspları oluyordu ve bunlara karşı mücadelemizi veriyorduk. Ancak şimdi tüm yetkileri tek adamda toplanacak bir sistem isteniyor. Bugün yapılan düzenlemelerde 12 Eylül döneminden farklı değildir. Biz böyle bir sisteme karşıyız. Geçmişte bu gibi uygulamalara nasıl karşı çıktıysak bugünde bu uygulamalara karşı çıkacağız” ifadelerini kullandı.

‘SANDIKLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ’

Ataş’ın ardından konuşan AB Eski Bakanı Ali Haydar Konca ise,sandığa sahip çıkma çağrısı yaptı. İkna çalışmalarına devam etmeleri gerektiğini belirten Konca, “Tüm erklerin tek elde toplanması fikri asla kabul edilemez. Bu referandum Türk, Kürt tüm ırklara ve inanışlara fayda getirmez ancak bunalım ve gerilim getirir. Bu yüzden biz hayır düşüncesinde olanlarla değil, evet diyecek insanları ikna etme çalışması yapmalı ve sandıklarımıza sahip çıkmalıyız” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Savaş sever AKP’nin yeni maceraları durdurulmalıdır

SONRAKİ HABER

Gazeteciler için 100 adım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...