24 Haziran 2012 11:57

Kılıçdaroğlu: Hükümetin Suriye politikası neden oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’la bugün yaptığı ve yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi.‘SÖZDE DOSTLAR YALNIZ BIRAKTI’Kılıçdaroğlu, basın toplantısında kendilerine kamuoyuna açıklananlardan başka bi

Kılıçdaroğlu: Hükümetin Suriye politikası neden oldu
Paylaş

‘SÖZDE DOSTLAR YALNIZ BIRAKTI’

Kılıçdaroğlu, basın toplantısında kendilerine kamuoyuna açıklananlardan başka bir bilgi veya yol haritası sunulmadığını belirtti ve “Türkiye’yi yönetenler, Suriye yönetimini devirmek konusunda kendilerini teşvik eden sözde dostları tarafından yalnız bırakılmışlardır” dedi.

“Suriye’nin tavrını kabul edilebilir bulmuyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, “Hükümetin bu konuda gerekeni yapmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘HÜKÜMET POLİTİKALARI NEDEN OLDU’

Kılıçdaroğlu, Suriye tarafından vurularak düşürülen uçağın “Türk uçağı olduğunun bilinmediği ve yanlışlıkla vurulduğu mazeretinin” gerçekçi olmadığını söyledi.

Olayda AKP Hükümetinin Suriye yönetimine karşı sergilediği tavrın önemli etkisi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Bu saldırının Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümetin Suriye politikasına karşı bir misilleme olduğu kuvvetle muhtemeldir. Suriye’nin bu saldırısının Sayın Tayyip Erdoğan’ın, ‘Bıçak kemiğe dayandı, artık sabrımız tükendi’ şeklindeki söylemlerinin bir blöften ibaret olduğu algısını başta Suriyeli muhalifler olmak üzere bütün dünyaya taşımak amacında olduğu ihtimal dahilindedir.”

‘SİNEYE ÇEKİLEMEZ’

Olayın “sineye çekilemez, üstü örtülemez” olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kimse Türkiye’nin gücünü ve caydırıcılığını test etmeye cüret etmemeli” dedi. “Uluslararası hukuktan doğan haklar mutlaka kullanılmalı” diyen Kılıçdaroğlu, “Bununla birlikte komşu ve kardeş iki halkı savaşın eşiğine getirenler nasıl bir ateşle oynadıklarını artık anlamalıdırlar” açıklamasında bulundu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kaymakamlık Didim Cemevi’ni yıkmak istiyor

SONRAKİ HABER

Düşük ücrete karşı iş bıraktılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...