07 Nisan 2017 04:08

Yeni Şafak, 'Hayır'ı bu kez absürt bir manşetle hedef aldı

İktidarın kontrolündeki Yeni Şafak, 'Hayır' diyenleri komik iddialarla hedef aldı.

Paylaş

Yeni Şafak gazetesi, başkanlık referandumunda 'Hayır' kampanyası yürütenleri bu kez absürt bir manşetle hedef aldı.

'Kaos sembolü güneş ve bahar' başlığını kullanan gazete, "CHP'nin 'Hayır' kampanyasını HDP ve FETÖ yönetiyor. 16 Nisan'da 'Hayır' çıkarsa güneş ve bahar temalı terör başlatılacak" iddialarını ortaya attı.

"Gezi olaylarındaki kaos ittifakı yeniden şekilleniyor" diyen Yeni Şafak, "PKK sözcüsü HDP, CHP'nin reklam kampanyasını yönetmeye başladı. İki partinin 'Hayır' sembolü güneş ve bahar" dedi. Yeni Şafak hızını alamayarak Birleşik Haziran Hareketi için "FETÖ bağlantılı" iddiasında bulundu. Yeni Şafak tüm bunları desteklemek için "Birleşik Haziran Hareketi de güneş figürünü kullanıyor" ifadesini kullandı.

Başkanlık referandumu kampanyası süresince parti logosu ve ismini öne çıkarmama kararı alan CHP'nin bu kararı için "CHP'nin reklam kampanyasında hiç parti logosuna yer verilmemesi dikkat çekiyor. Öne çıkan tema güneş. Terörün partisi HDP de benzer logolarla reklamlar yayınlıyor" diyen Yeni Şafak, 'Hayır' diyenlerin 16 Nisan sonrası kaos ortamı için hazırlık yaptıklarını iddia etti.

Yeni Şafak'ın "haber"inde CHP'nin 'Hayır' kampanyasını HDP ve 'FETÖ'nün yürüttüğü, referandum sonrası kaos planları yapıldığı gibi iddiaları destekleyecek somut verilere rastlanmıyor. (MEDYA SERVİSİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Humus'ta ABD'den sonra IŞİD de saldırıya geçti

SONRAKİ HABER

'Rusya saldırıdan haberdardı, Şam'ı da bilgilendirdi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...