06 Nisan 2017 14:55

Finlandiya’da mülteci kampına molotof atmak suç sayılmadı

Finlandiya’da mahkeme, mültecilerin kaldığı binaya molotof atanların cana ve mala zarar verme niyetleri olmadığı hükmetti ve sanıklara ceza vermedi.

Paylaş

Finlandiya’da mahkeme, mültecilerin kaldığı binaya molotof atan dört kişinin cana ve mala zarar verme niyetleri olmadığı hükmetti ve sanıklara ceza vermedi.

Finlandiya’ya mülteci akınının olduğu 2015 yılının Ekim ayında Ylivieska yerleşim biriminde mültecilerin kaldığı bir binaya molof kokteylle saldırı düzenlenmiş, polis saldırıyı gerçekleştiren 4 kişiyi gözaltına almıştı. 

Savcı, sanıkların ırkçı amaçlarla çocuk mültecilerin kaldığı binaya saldırı düzenlediklerini belirterek cezalandırılmasını istedi. Sanıklar, duruşmada mültecilere ve binaya zarar vermeyi amaçlamadıklarını belirttiler ve beraatları istediler.

Sanıkların ifadelerini inandırıcı bulan İlk Mahkeme, atılan motoltof kokteyillerinde benzinin az olduğu, binanın yanıcı olmayan yerlerine atıldığını ve yangının kısa sürede söndüğünü öne sürerek  sanıklara ceza verilmesine gerek olmadığına hükmetti.

Mahkeme, sanıkların endişe yaratmak ve göçmen politikasını protesto etmek amacıyla hareket ettikleri değerlendirmesinde bulundu.

Savcının ağır sabotaj suçu işledikleri iddiasını da reddeden mahkeme, sanıkların binada tahribatlara yol açtıkları için binanın sahibi olan Hıristiyan Enstitüsü’ne 3 bin avro tazminat ödemelerini kararlaştırdı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Avrupa ülkeleri IŞİD’cilerin dönmemesi için polis gönderiyor

SONRAKİ HABER

‘Hollanda vatandaşı Türklerin geri dönüşüne izin verilmiyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...