06 Nisan 2017 11:23

ESP: Operasyonlar çaresizliklerinin göstergesi

ESP Ankara İl Başkanı Didar Gül, gözaltı ve tutuklama operasyonlarını 'İktidarın çaresizliği' olarak tanımladı.

Paylaş

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Çiçek Otlu ve parti üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi'nde toplantı düzenlendi. Toplantıya, HDP Ankara İl Eşbaşkanı Birsen Kaya, Ankara Kadın Platformu, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) ve ESP üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan ESP Ankara İl Başkanı Didar Gül, düzenlenen operasyonlar sonucu 2 önce 12 kişinin tutuklandığını anımsatarak, "Bu gün ise Ankara, Mersin, Adana, İzmir ve İstanbul'da 8 sosyalist gözaltına alınmıştır. Ankara'da ESP MYK üyesi Suat Çorlu, HDP Disiplin Kurulu üyesi Mukaddes Erdoğdu Çelik, Mersin'de Özgür Baykara, Mert Üçler, Esra Güzel Ersoy, Adana'da Mazlum Aydın, Aylin Yıldız, İzmir'de ise Levent Akhan gözaltına alındı" dedi. 

'GÖZALTILAR DERHAL SERBEST BIRAKILSIN'

Referanduma sayılı günler kala yapılan operasyonların ESP'yi susturamayacağını ve "Hayır" kampanyalarını çoğaltacaklarını kaydeden Gül, şunları aktardı: "Erdoğan diktatörlüğü, bu kuşatmayı daha fazla gözaltı ve tutuklama ile yanıt vermeye çalışmaktadır. 16 Nisan'dan sonra 'Ya istikrar ya kaos' çığırtkanlıklarının demokratları, yurtseverleri, sosyalistleri kısaca 'Hayır' diyenleri gözaltına almaları ve tutuklamaları çaresizliklerinin en net göstergesidir. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın" diye konuştu. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Öldürülen gazeteciler TGC Basın Müzesi'nde törenle anıldı

SONRAKİ HABER

Mersin'de gözaltılara tepki: 'Hayır'ın sesini yükselteceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...