06 Nisan 2017 11:01

EMEP Genel Başkanı Gürkan'a 'referandum' soruşturması

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan hakkında başkanlık referandumuna dair basın açıklamasında yaptığı eleştiriler nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan hakkında referanduma sunulan anayasa değişikliği ile ilgili partisinin basın açıklamasında yaptığı eleştiriler nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinden soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya tepki gösteren Gürkan, bunun siyaset yapma özgürlüğünün ihlali olduğunu söyledi.

EMEP İstanbul İl Örgütü, 14 Ocak’ta Galatasaray Lisesi önünde anayasa teklifine ilişkin “Başkanlığa, diktatörlüğe, OHAL anayasasına hayır!” açıklaması yapmıştı. EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da burada partisinin görüşlerini dile getirmişti.

HAYIR ENGELLENİYOR

İstanbul Adliyesi’nde Basın Savcılığına soruşturma ile ilgili ifade veren Selma Gürkan, referandum sürecinde hayır için yapılan çalışmaların antidemokratik yöntemlerle engellenmek istendiğine dikkat çekti. Soruşturmaya neden olan basın açıklamasında yapılmak istenen değişikliğe ilişkin “darbe, diktatörlük ve  tek adam anayasası” şeklinde yaptığı eleştirilerin politik olduğuna vurgu yapan Gürkan soruşturmaya tepki göstererek şunları söyledi: “Düşünce ve ifade özgürlüğüyle birlikte siyaset yapma özgürlüğünü ihlal eden bir uygulama. Doğal olarak, bir siyasi partinin referandum sürecine dair söyleyeceği söz vardır. Politikası vardır. Bunun açıklanması gerekir. Bundan dolayı soruşturma açılmasını bir hak ihlali olarak görüyoruz. ”

ÖNCEKİ HABER

Başbakan'dan kadro istemek yasak!

SONRAKİ HABER

Öldürülen gazeteciler TGC Basın Müzesi'nde törenle anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...