06 Nisan 2017 10:05

‘Sorunları konuşacağız’ dediler evet propagandası yaptılar

İzmir'de Öz Büro-İş'in, ‘sorunlarınızı konuşacağız’ diyerek götürdüğü toplantıda işçiler AKP'li vekilin 'evet' propagandası ile karşılaştı.

Paylaş

 

Hak-İş’e bağlı Öz Büro-İş, üyelerini ‘sorunlarınızı konuşacağız’ diyerek götürdüğü toplantıda, işçiler AKP’li vekilin ‘evet’ propagandasıyla karşılaştı. Duruma tepki gösteren bir grup işçi salonu terk etti.

16 Nisan’daki anayasa değişikliği referandumu öncesi Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen ile Hak-İş’e bağlı Öz Büro-İş’in İzmir Şubeleri bir konferans düzenledi.

‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Değişikliği’ başlığı ile 4 Nisan’da Bornova’da yapılan konferansın konuşmacıları ise AKP İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ile Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Talip Uzun’du. Konferans, 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle ilgili hazırlanan slaytın gösterimi ile başladı.

HAYIR DİYEREK SALONU TERK ETTİLER

İşçiler, kendilerine yalan söylendiğini belirtti. Mesai çıkışı otobüslerle konferansa taşınan çeşitli hastanelerden sağlık çalışanları, Öz Büro-İş Sendikası yöneticilerinin ‘sorunlarınızı konuşacağız’ dediğini söyledi. Gittikleri toplantıda, kadro taleplerinin ve çalışma koşullarının dile getirilmesini bekleyen işçiler kendilerini, AKP’nin evet propagandası yaptığı toplantıda buldu.

Kendilerine yalan söylenmesine kızan bir grup işçi, referandumda hayır oyu vereceklerini belirterek salonu terk etti. İşçiler, arkalarından gelen sendika başkanına “Hani sorunlar konuşulacaktı, sen bizi böyle bir toplantıya nasıl getirirsin” diye sorarak da tepki gösterdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye suçlamaları reddetti, İdlib katliamını kınadı

SONRAKİ HABER

Ege Üniversitesinde turnike arızası 'yok' yazdırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa