06 Nisan 2017 08:43

Figen Yüksekdağ: Dayanışma ve direniş mutlaka kazanacaktır

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ESP, Devrimci Parti, Partizan, TÖPG ve Halkevleri'ne yönelik operasyonlarla ilgili açıklama yaptı.

Paylaş

Tututklu HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ birçok ilde ESP, Devrimci Parti, Partizan, TÖPG ve Halkevleri üye ve taraftarlarına yönelik operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. 

İstanbul, Ankara, İzmir, Antep, Hatay, Dersim, Adana, Dersim, Amed, Erzurum, Bursa ve Mersin gibi illerde yapılan operasyonlarda birçok sosyalistin gözaltına alındığını belirten Yüksekdağ, bunun yaklaşan referandum öncesi “Hayır” çalışması yapanların enerjisini kırmaya dönük olduğunu ifade etti. 

Yüksekdağ, “Nice saldırılara karşı 'umut dimdik ayakta' diyen sosyalistler, benzeri kırım harekâtlarını her zaman yenmeyi başarmışlardır. Buna inanıyorum, bunu biliyorum, bunu gördüm. ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu şahsında ESP'li yoldaşlara ve tüm sosyalistlere yönelik saldırıları kınıyorum. Bütün HDP bileşenlerini, emek ve demokrasi güçlerini daha yüksek bir kararlılıkla ‘Hayır’ için seferber olmaya davet ediyorum. Türkiye'deki devrimci demokrat güçlere yönelik Hayır'ı engelleme operasyonları iktidarın korkusuna çözüm olmayacak, devrimci dayanışma ve direniş mutlaka kazanacaktır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Urla Hastanesi, Erdoğan'ın mitingine katılımı zorunlu tuttu!

SONRAKİ HABER

Demirtaş'ın mektubu buhar oldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...