06 Nisan 2017 07:37

Amedsporlu Deniz Naki’ye beraat ettiği davadan hapis

Amedspor oyuncusu Deniz Naki'nin sosyal medya paylaşımlarından dolayı yargılandığı ve daha önce beraat ettiği davadan 1 yıl 6 ay hapis cezası çıktı.

Paylaş

Amedspor oyuncusu Deniz Naki’ye sosyal medyada paylaşımları nedeniyle daha önce beraat ettiği davadan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi. Paylaşımlarının barış içerikli olduğunu dile getiren Naki, “Barış mesajları vermeye devam edeceğim” dedi.

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü futbolcusu Deniz Naki hakkında, sokağa çıkma yasağı ilan edilen kentlerde yaşananlara dikkat çekmek amacıyla sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlar nedeniyle "Örgüt propagandası yapma" iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Yerel mahkeme beraat kararı vermişti. Ancak karar bozulmuş ve Naki yeniden yargılanmaya başlamıştı. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Deniz Naki ile avukatları hazır bulundu. Duruşmayı, HDP Diyarbakır milletvekilleri Feleknas Uca, Ziya Pir, Avrupa Parlamentosu üyesi Fabio De Ması ve Alman akademisyen Norman Peace'nin yanı çok sayıda kişi izledi.

Savunma yapan Naki’nin avukatı Soran Haldi Mızrak, müvekkilinin suçlama konusu yapılan bu paylaşımlarda barış ve kardeşlik mesajı verdiğini, savaşın durmasını ve barışın gelmesini istediğini kaydetti. Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen de, paylaşımların cebir ve şiddet içermediği, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında yapıldığını dile getirdi. Savunmaların ardından davanın esası hakkında mütalaayı okuyan savcı, Naki’nin cezalandırılmasını istedi. Mütalaaya karşı savunma yapan avukat Soran Haldi Mızrak, davanın milliyetçi duyguların köpürtülerek gündeme getirildiğini ve müvekkilinin bu dava ile gündeme gelmek istemediğini söyledi.

1 YIL 6 AY HAPİS

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Naki’ye 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi. Mahkeme bu cezayı erteledi. Naki, 5 yıl içerisinde benzer bir suç işlememesi durumunda verilen ceza düşecek.

Karar sonrası Naki ve avukatı adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Naki’nin avukatı Soran Haldi Mızrak, mahkemenin daha önce verdiği karara direnemediğini belirterek, “Mahkemenin de kanımızca istemeyerek vermiş olduğu bir karar oldu. Dün siyah dediğine bugün beyaz demek zorunda bırakıldı. Bu karara karşı istinaf yolu açık. Bu kez biz itiraz edeceğiz” dedi.

‘BARIŞ MESAJLARI VERMEYE DEVAM EDECEĞİM’

Deniz Naki, karar karşısında hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Naki, “İlk mahkemede beraat etmiştim. Daha önce de demiştim, sözlerimi tekrarlıyorum. Barış mesajını vermiştim, savaşa karşı olduğumu belirtmiştim. Bundan dolayı cezalandırıldım. Herkesin bilmesini isterim ben barışa aşık olan bir insanım bu mesajı vermeye devam edeceğim, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bedeli de ne olursa olsun ödemeye hazırım” ifadelerini kullandı. (Diyarbakır/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Baluken'i tahliye eden Mahkeme Başkanı, düz hakim yapıldı

SONRAKİ HABER

Yeşil alanı korumak isteyen halka şirket saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...