06 Nisan 2017 04:59

Plasenta Reklam'dan 'Ülker reklamı' açıklaması

Plasenta Reklam Hizmetleri, Ülker'in tepki çeken 1 Nisan reklamına dair açıklama yaptı.

Paylaş

Ülker 1 Nisan'da yayınladığı reklam tartışma konusu olmuş ve "gizli mesajlar içerdiği" şeklinde yorumlanarak tepki çekmişti. Reklamın yayınlanması üzerine bir grup Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kısıklı'daki evi önüne giderek sabah saatlerine kadar nöbet dahi tutmuştu. Murat Ülker Twitter hesabı üzerinden "Yurtdışındayım.Şimdi duydum.Haber verenlere teşekkürler.Kumpası kuranlar hakettiklerini bulacaklar.Milletimizin yanındayız." açıklaması yapmış Ülker'in kurumasal Twitter hesabından da "İşte kampanyanın aslı, nasıl saptırmışlar hayret, gerekli tedbir alınacak." mesajıyla farklı bir reklam paylaşılmıştı.

Plasenta Reklam Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketleri'nden konuya ilişkin açıklama geldi. Şirket'in internet sitesi ve kurumsal Twtter hesabı üzerinden yapılan açıklama şöyle:

"Ülker - 1 Nisan Reklam Kampanyası' tamamen dünya genelinde gerçekleştirilen 1 Nisan şakalaşmalarını hatırlatmayı amaçlamıştır.

Söz konusu reklam kampanyasının fikri, stratejisi ve söylemleri Şirketimiz tarafından hazırlanmamıştır; Ülker için çalışan başka bir reklam ajansı tarafından oluşturulmuştur. Şirketimizin sınırlı olarak içerisinde yer aldığı reklam kampanyasının uygulama süreçleri, reklam veren müşterilerimiz ile müşterimiz için çalışan diğer reklam ajansının talimatları ve ilgili aşamalarda verilen onaylar doğrultusunda ilerlemiştir.

Şirketimizin iyi niyetli olarak içerisinde yer almıl olduğu çalışmaların, bir bütün olarak değerlendirilmemesi ve sadece belli kısımlarının farklı yorumlanarak kötü niyetli şekilde toplum gündemine taşınması, bizleri derinden üzmüştür.

Şirketimizin, Devletimizin menfaatlerine aykırı faaliyetlerde bulunması düşünülemez. Bizler her zaman ülkemizin istikrarlı ve güçlü hedeflerine katkı sağlayan işler ortaya çıkarmaktayız.

Şirketimiz, birlik ve bütünlüğümüze aykırı hareket eden tüm kişi ve kuruluşların daima karşısındadır.

Kamuoyunun değerli bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla"

Aynı şirket daha önce Doğadan Çay'a Kadınlar ne ister?’ temalı reklam filmi hazırlamış, reklam filmi kadınları tektipleştirip cinsiyetçi bir söylem kullanmakla eleştirilmiş ve  Doğadan Çay firması, özür dileyerek reklam filmini geri çekmişti. (HABER MERKEZİ)

DÜZELTME: Haberimizde Plasenta Reklam Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketleri'nin açıklamasındaki "Söz konusu reklam kampanyasının fikri, stratejisi ve söylemleri Şirketimiz tarafından hazırlanmamıştır" kısmı sehven "Söz konusu reklam kampanyasının fikri, stratejisi ve söylemleri Şirketimiz tarafından hazırlanmıştır" olarak yazılmıştır. Düzeltir, özür dileriz.

ÖNCEKİ HABER

Rusya'nın Rostov-na-Donu şehrinde patlama: 1 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Almanya'da 20 Türk'e casusluk soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...