05 Nisan 2017 14:17

İşten atma söylentisiyle talepler baskı altına alınıyor

Gaziemir Ege Serbest Bölge’de kurulu Delphi Otomotiv fabrikasında, sözleşme dönemi yaklaştıkça, işten atma söylentileri çıkarılmaya başlandı.

Paylaş

Gaziemir Ege Serbest Bölge’de kurulu Delphi Otomotiv fabrikasında, sözleşme dönemi yaklaştıkça, işten atma söylentileri çıkarılmaya başlandı. İşçiler, bu söylentilerde taleplerin baskılanmaya çalışıldığını dile getirdi. 

Türk Metal Sendikasının örgütlü olduğu işyerinde görüştüğümüz işçiler, son zamanlarda işyeri temsilcilerinin bölümleri dolaşıp, “Fabrikanın işleri iyi gitmiyor, işçi çıkarabilirler” haberlerini yaydıklarını dile getirdi. 500 dolayında işçinin çıkarılabileceğinin söylendiğini ifade eden işçiler, “Açık açık, ‘Toplusözleşmede çok istemezsek belki çıkarmazlar’ diyorlar. Bu açıklamaları yapan temsilciler 1-2 ay öncesine kadar toplusözleşmenin işçilerin talepleri doğrultusunda ve yüksek oranda imzalanacağını yayarak diğer sendikaları eleştiriyorlardı” dedi. 

Şimdi her sözleşme öncesi uygulanan politikanın yeniden devreye girdiğini ifade eden işçiler, “Müdürler işler iyi değil diyor. Bazı bölümler esniyor (çalışmıyor), bir süre sonra telafi çalışması yapıyor. Sendika temsilcileri de müdürlerin ağzıyla konuşuyor” dedi.

Metal işçilerinin tepkisi ve metal fırtına karşısında endişeye kapılan Türk Metal yöneticileri yakın zamana kadar her fırsatta tarihi bir sözleşmeye imza atacağını ve diğer sendikaların biteceğini söylerken, Delphi işçilerinin anlattıkları, sözleşme dönemi yaklaştıkça Türk Metal’in bu sözleşme dönemini de eskisi gibi sürdüreceği kanısını güçlendirdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bismil’in 'hayır’ı sokaklara sığmadı

SONRAKİ HABER

'Bakan Renault’ya kutlamaya mı geldi!'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...