24 Haziran 2012 09:58

90 Afgan mülteci denizde boğuldu

Sri Lanka üzerinden, bir gemiyle Avustralya'ya gitmek isteyen mültecilerden 90'ı  kurtarılamadı. Kapasitesinin çok üstünde, 200 yolcu alan gemi, Avustralya'ya gitmek isterken, kıtanın 2000 km açıklarında Java Adası yakınlarında battı.Kazadan 109 mülteci kurtulmayı başarırken 3'ünün cesedi bulundu. Geriye kala

90 Afgan mülteci denizde boğuldu
Paylaş

Sri Lanka üzerinden, bir gemiyle Avustralya'ya gitmek isteyen mültecilerden 90'ı  kurtarılamadı. Kapasitesinin çok üstünde, 200 yolcu alan gemi, Avustralya'ya gitmek isterken, kıtanın 2000 km açıklarında Java Adası yakınlarında battı.
Kazadan 109 mülteci kurtulmayı başarırken 3'ünün cesedi bulundu. Geriye kalan 90 mülteci bütün kurtarma çalışmalarına karşın bulunamadı. Arama çalışmalarından sonuç alınamaması üzerine, kayıpların hayatından ümit kesilmiş durumda.
Hint Okyanusunda Java yakınlarındaki Avustralya'ya bağlı Christmas Adası açıklarında meydana gelen kaza, daha önceden de buraya gelen mülteciler konusunu yeniden gündeme taşıdı.
Bu ada, özellikle Asya'nın yoksul ülkelerinden Avustralya'ya gitmeye calışan mültecilerle tanınıyor. Geçtiğimiz aylarda da yine benzer olaylar olmuş ve binin üzerinde mülteci denizde boğularak yaşamını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Derik'te polis aracına saldırı

SONRAKİ HABER

Yunan hükümeti 2 yıl süre istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...