05 Nisan 2017 13:53

Bismil’in 'hayır’ı sokaklara sığmadı

Referandum çalışmaları kapsamında Bismil'de HDP Referandum Bürosunun açılışını yapan Baydemir ve HDP heyeti coşku ile karşılandı.

Paylaş

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Diyarbakır Milletvekilleri Feleknas Uca ve Ziya Pir, referandum etkinlikleri kapsamında Bismil'e gitti. Heyet'in katıldığı HDP referandum bürosu açılışı ise miting havasında geçti. Alana sığmayan Bismilliler HDP heyetini balkonlardan, çatılardan izledi. 

Burada bir konuşma yapan Osman Baydemir, bütün parti yöneticileri ile, vekillerle, onurlu bir barıştan ve özgürlüklerinden vazgeçmeyen, tüm zulme rağmen "Onurlu barış”, “Özgürlük” diyen halkla onur duyduklarını ifade etti. "Sizlere hizmetkar olmaktan gurur duyuyoruz. Büromuzun açılışına, hayırlı buluşmamıza vermiş olduğunuz destek için sizlere müteşekkiriz. Bu coşkunuz, bu sahiplenişiniz hayırların müjdecisidir" diyen Baydemir, "Bu ülkeye kaosu dayattılar. Savaş politikasına boyun eğmeyeceğiz. Bizim 'Hayır’ımız savaşa 'Hayır'dır. Bizim 'Hayır’ımız OHAL rejimine 'Hayır'dır. Bizim 'Hayır’ımız Kürt düşmanlığına 'Hayır'dır" vurgusu yaptı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Zarrab’ın avukatları Türkiye ziyaretini kabul etti

SONRAKİ HABER

İşten atma söylentisiyle talepler baskı altına alınıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...