05 Nisan 2017 13:53

GMİS: hayal kırıklığına uğradık

Madencilerin ve Zonguldak’ın tepkisine neden olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci’den de tepki geldi.

Paylaş

Madencileri azarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a maden işçilerinden sonra, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci’den de tepki geldi. 

Demirci, ilk yaptığı açıklamada “Bizler ve Zonguldak Sayın Cumhurbaşkanımızdan daha farklı, daha umutlu, daha güzel şeyler duymayı bekliyorduk. Ama ne yazık ki duyamadık. Elbette hayal kırıklığına uğradık. Sadece biz madenciler için değil, Zonguldak’ın hiç bir kesimi beklediklerini duyamadı” dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada ise “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu söylemi sadece maden işçilerini değil tüm Zonguldak halkını derinden üzmüştür. Zonguldaklı işsiz gençlerin başka illere göç ettiği ve bir çoğunun da ölümü göze alarak kaçak ocaklarda çalıştığı bu ortamda TTK’de istihdam edilmelerini talep etmek öncelikle siyasetçilerin görevidir. Zonguldak halkı adına asıl cevap vermesi gerekenler iktidar partisinin milletvekilleri ve siyasi kadrolarıdır. Alana bir çoğu ocaktan çıkarak maden elbiseleriyle gelen yaklaşık 3 bin madenci arkadaşımız sendikamızın çağrısıyla alana gelmiş olup sloganlar da madenci arkadaşlarımız tarafından atılmıştır. İşine, aşına ülkesinin ve milletinin geleceğine sahip çıkmak adına görevini yapmıştır. Hiç kimsenin en küçük bir art niyeti yoktur” dendi. 

“İşçi alınsın, üretim artsın” sloganının 1990’dan beri atılan en temel slogan olduğu hatırlatılan açıklamada, “Çünkü Zonguldak’ın belkemiği olan TTK, o zamandan bugüne istikrarlı olarak norm kadroyla çalıştırılmamıştır. Bakınız, 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi iktidar olduğunda TTK’de 15 bin 119 işçi çalışıyordu. Kuruma, 2006 yılında 1208, 2009’da 3 bin 67, diğer yıllarda parçalı olarak 1556 işçi olmak üzere toplam 5 bin 831 işçi alınmıştır.  Yani 3 bin 500’den daha fazla işçi alındı. Ancak bugün Sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde TTK’deki işçi sayısı 7 bin 876’dır ve iş sağlığı ve güvenliğini tehdit eder noktadadır. Yani toplamda 13 bin 74 işçi emekli olmuştur. TTK, tarihinin en düşük işçi sayısıyla çalışmaktadır. Kaldı ki 15 yıldır iktidarda olan hükümetin bakanları bu kurumda üretim artmaması konusunda hiç kimseye hesap sormamıştır. Biz maden işçileri olarak bize verilen görevi eksiksiz yapıyoruz. Kurumun bugünkü halinden en son sorumlu tutulacak kişiler maden işçileridir” dendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Antalya Şubesi: 'Hayır' oyu vereceğiz

SONRAKİ HABER

Vahim sonuçlar çıkmadan talepler hemen karşılansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa