05 Nisan 2017 13:44

Didim Emekli Sen'den 'hayır' çalışması

DİSK Emekli Sen Didim Şubesi Çarşamba Pazar yerinde bildiri dağıtarak Didimlilere referandumda hayır demeye çağırdı.

Paylaş

Önceki günlerde Cumartesi Pazar yeri, cadde ve sokaklarda emekliler olarak neden hayır dediklerini anlatan bildiri ve broşürler dağıtan sendika üyeleri, çalışmalarını bugün de Çarşamba pazarında sürdürdüler.

Pazar yerinde gazetemize açıklamalarda bulunan Disk Emekli Sen Didim Şube Başkanı İsmail Doğan, referanduma sunulan 18 maddenin hiç birinde emeklilerin bulunmadığını söyledi. Emeklilerin yıllarca çalışıp, ömürlerinin kalanını huzurlu ve rahat bir şekilde yaşamak istediklerini, ama bir türlü insanca bir yaşama kavuşamadıklarını söyleyen İsmail Doğan, “Bizi öyle bir hale getirdiler ki, emekliler olarak kendimizden çok, çocuklarımız ve torunlarımızın geleceği için kaygılıyız” dedi.

Referanduma sunulan Anayasa değişikliğine evet denirse demokrasinin rafa kaldırılacağını, ülkenin tek adama teslim edileceğini, tek adamın hem hükümet, hem meclis, hem mahkeme olacağını söyleyen Doğan: “Tek adam asgari ücreti, fiyatları, maaşları belirleyecek, işçi, memur alımlarını, dernek ve sendika kurulmasına veya kapatılmasına karar verecek. Devlet parti devleti olacak, başkanın partisinden olmayanların devlet kapısında yeri olmayacak. Tarafsız olması gereken hakimler ve savcılar başkanın sözünden çıkamayacak, hukuk tanımayan başkana karşı halkı koruyacak kimse olmayacak. Yani yeni sistemde biz başkanı seçeceğiz, o herkesi seçecek. Bu kadar yetkiyi bir kişiye verirsek, maaşlarımız artacak mı? Yıllardır beklediğimiz intibak yasası çıkacak mı? Promosyon adı altında, bankaya rehin olmamız engellenecek mi? Parasız, nitelikli ve ulaşılabilir Sağlık hakkımız olacak mı? Çocuklarımız ve torunlarımız, parasız bilimsel ve laik eğitim alabilecekler mi? Ekonomi düzelecek. Dolar düşecek, yatırım artacak, Türkiye uçacak mı? Ayrıştırma, Şiddet, çatışma, bitecek bu ülkeye barış gelecek mİ? kendimizi güvende hissedebilecek miyiz? Asgari ücret artacak mı? İşsizlik bitecek, çocuklarımız torunlarımız güvenceli işte çalışacak mı? Çağdaş dünya normlarının hayat bulduğu, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin yurttaşları olarak yaşamamız sağlanacak mı? İnsanların düşüncelerinden dolayı içeri atılmadığı, herkesin özgürce konuşabildiği bir ülkede mi yaşayacağız? Yurtta ve dünyada barış ilkesi hayata geçecek mi? Tüm bu soruların cevabı hayır ise bu kadar yetkiyi bir kişiye neden verelim? Tüm bunlar için emekliler olarak hayır diyeceğiz” dedi. (Aydın/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Cezaevlerindeki baskılar ve kitap yasağı protesto edildi

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Antalya Şubesi: 'Hayır' oyu vereceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...