05 Nisan 2017 13:39

Cezaevlerindeki baskılar ve kitap yasağı protesto edildi

TDİ, cezaevlerindeki baskıları ve kitap yasağını basın toplantısı ile protesto etti, dayanışma çağrısı yaptı.

Paylaş

Tutsaklarla Dayanışma İnsiyatifi (TDİ), hapishanede mahpuslara kitap ve dergilerin verilmemesine ilişkin İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

TDİ adına basın metnini okuyan Şafak Özer, devletin baskıcı yüzünü hapishaneler üzerinde bir kez daha gösterdiğini söyledi, OHAL ve KHK’lerle hapishanelerin işkence alanına çevrildiğini vurguladı. Özer, "Havalandırmaların üstlerine tel çekilmesi, sohbet ve görüş saatlerinin kısaltılması, hatta bazı hapishanelerde sohbet ve görüşlerin tamamen kaldırılması açık tecrit politikalarıdır. F Tipi Hapishanelerin kendisi açık tecrit amaçlı olmalarına rağmen, tecrit içinde yeni tecrit uygulamaları güncel hale getirilmiştir" dedi.

'DIŞARIDAN İÇERİYE SES OLALIM'

Hapishanelere kitap alımlarının yasaklandığını ya da sınırlandırdığını anımsatan Özer, "Biz aileleri, arkadaşları olarak hapishanelere görüşlerde kitap yatırmak istediğimizde kabul edilmiyor. Keza koli ile kitap gönderdiğimizde koliler iade ediliyor. Özgür bilgiye düşman olan iktidar, bu yüzünü hapishanelerde de kitap yasağı getirerek göstermiştir. Bu durum, özgür düşüncenin yaratıcı ve yıkıcı gücünden korkma, toplumun bu güce yönelmesini engelleme gayretidir. Hapishanelerdeki tecrit koşullarının arttırılması, kitap yakmalar ve kitap yasakları tesadüfü bir durum değildir" şeklinde konuştu.

Özer, sözlerine şu şekilde devam etti: "Hapishanelerdeki tecrit vicdanlarımıza vurulmuş bir hançerdir. Biz tutsak aileleri ve dostları olarak, içerdeki bu baskıları kabul etmeyeceğiz ve tutsakların sesi olmaya devam edeceğiz. Sistemin baskı ve zulmüne karşı duyarlı her toplumsal kesimi tutsaklarla dayanışmaya çağırıyoruz. Biliyoruz ki dışarıda ses olmazsak içerdeki ses boğulur, sizleri tutsakların sesine ortak ses olmaya davet ediyoruz." (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

6 Nisan'da TGC öldürülen gazetecileri anacak

SONRAKİ HABER

Didim Emekli Sen'den 'hayır' çalışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...